Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 3 juni 2005

Groningen 03-06-2005 -

Groningen: politie zoekt getuigen na tasjesroof
Een 30-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond omstreeks 23.45 uur in de J.F. Kennedystraat door twee mannen van haar tas beroofd. De vrouw liep naar haar woning en werd op dat moment plotseling door twee mannen tegengehouden. Hierop nam één van de mannen haar tas vanaf de schouder weg, waarna beide straatrovers het op een lopen zetten. In de tas zat onder meer een onbekend geldbedrag, credit cards en een rijbewijs. Het slachtoffer deed vrijwel direct na het incident aangifte bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen, die rond het tijdstip van de straatroof de twee mannen in de J.F. Kennedystraat hebben gesignaleerd of iets van de straatroof hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden bij de districtsrecherche Groningen/Haren via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek naar de straatroof in.

Groningen: Stadjer rijdt 53 km/uur te hard
Een 21-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend op de Plataanlaan bekeurd na het begaan van een snelheidsovertreding. De Stadjer reed 123 km/uur op de noordelijke ringweg, waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. De automobilist reed derhalve 53 km/uur te hard. De politie vorderde zijn rijbewijs vervolgens in. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie zoekt getuigen na zware mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling, die zondagochtend tussen 07.00 en 07.15 uur in de Muurstraat heeft plaatsgevonden. Een 20-jarige man uit Groningen raakte zwaar gewond ten gevolge van diverse klappen die hij had gekregen. De Stadjer was getuige van een vechtpartij van een vriend met een groepje mannen. Op het moment dat hij zich met de vechtpartij bemoeide, keerde de agressie zich tegen hem. Het slachtoffer werd van achteren beetgepakt en werd hij vervolgens door een andere man tot twee maal toe met een honkbalknuppel in het gezicht geslagen. Door de klappen met de knuppel liep de Stadjer een dubbele kaakbreuk op en moest hij naar het ziekenhuis worden gebracht. Na de mishandeling hebben de geweldplegers nog enkele eigendommen van het slachtoffer weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen van de zware mishandeling en de diefstal. Ook als mensen iets over de identiteit van de verdachten kunnen zeggen, worden zij verzocht om contact op te nemen met de districtsrecherche Groningen/Haren via het telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.