Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt beroving bromfietsbezitters

Nijmegen 03-06-2005 - (01)

Donderdagmiddag zijn twee Duitse jongens van 16 en 17 jaar oud, in Nijmegen beroofd van hun scooter. Op twee verschillende locaties maakten de daders, de jongens goederen afhandig onder bedreiging met geweld.

Donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.45 uur bevonden de jongens zich in Nijmegen. In het centrum liepen beide jongens rond, toen ze werden aangesproken door een onbekende jongen. Gelijktijdig werden de beide jongens door mededaders vastgegrepen en gesommeerd om hun goederen af te geven. Daarbij werd een portemonnee en sleutels weggenomen. Hierna renden de daders weg. De Duitse jongens zijn vervolgens naar hun scooter gelopen en daarmee te voet, richting Berg en Dalseweg gegaan. Hier werden zij gevolgd door een onbekende man. De man achtervolgde hen en belde ondertussen mobiel met iemand. Even later voegde zich een van de eerdere daders bij de onbekende man en stapten beiden op de jongens af. Beide mannen bedreigden de Duitse jongens met een mes en maakten hen de scooter afhandig. Hierop reden de daders op de scooter terug richting centrum.

Het signalement van de daders is als volgt.
* Blanke man van ongeveer 22 jaar. Mager tot normaal postuur en ongeveer 175 cm. lang. De man had bruin kort rechtop staand haar. Hij droeg een dunne zwarte jas en zwarte broek. * Negroïde man van ongeveer 24 jaar. Gespierd postuur en ongeveer 190 cm. lang. Deze dader droeg zijn haar in dreadlocks en in een kleine staart. De man had een tatoeage in de vorm van een weegschaal in zijn nek. Hij droeg een blauw t-shirt en blauwe spijkerbroek.

Na een eerste onderzoek heeft de politie donderdagavond direct twee mannen aangehouden. Aan het politiebureau bleek echter dat beide mannen niets met deze zaak van doen hadden, waarop zij weer in vrijheid zijn gesteld.

De politie wil graag in contact komen met personen, die mogelijk iets gezien hebben dat van belang kan zijn in dit onderzoek. Hebt u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op het politieteam Oud-Oost via het algemene nummer van de politie: 0900 - 88 44.