Politie Limburg-Noord

Politie houdt 24 dronken bestuurders aan
Datum: 03-06-2005
Tijd bericht: 16:57
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal 20 automobilisten en vier bromfietsers proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De dronken bestuurders zijn betrapt in: Blerick (1x), Echt (1x), Broekhuizenvorst (1x), Weert (3x), Venlo (2x), Swalmen (1x), Kelpen-Oler (1x), Venlo (4x), Venray (3x), Panningen (1x), Roermond (1x), Milsbeek (1x), Baexem (2x), Heythuysen (1x) en Steyl (1x). De bestuurders kregen rijverboden tussen de
1 en 12 uur.

In de nacht donderdag op vrijdag is op de Lottumseweg in Broekhuizenvorst een 16-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten hem rond 0:30 uur zonder helm met hoge snelheid over de Lottumseweg richting Lottum rijden. Ze gingen achter hem aan waarna ze hem controleerden. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken waarna hij is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.