Siemens

Persbericht

COM 0506.676 nl

Den Haag, vrijdag 3 juni 2005

Siemens Gigaset WLAN camera:
optimale beveiliging in en om het huis

De nieuwe Gigaset WLAN camera van Siemens Communications houdt een oogje in het zeil als er verder niemand thuis is. Deze compacte beveiligingscamera met WLAN-functionaliteit (wireless local area network) en ingebouwde http-server kan videobeelden van hoge kwaliteit naar pcs overal ter wereld sturen. De camera beschikt zelfs over een bewegingsdetector, wanneer er binnen het bereik van de camera of de sensoren iets onverwachts gebeurt, gaat er onmiddellijk een waarschuwing per e-mail uit.

De Gigaset WLAN camera is een geavanceerd, veelzijdig beveiligingsapparaat waarmee het huis en de tuin in de gaten worden gehouden. De camera kan eenvoudig overal in huis worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld als elektronische conciërge bij de voordeur. De compacte camera werkt volgens de IEEE 802.11g-norm en is via een WLAN-router verbonden met het internet. De veiligheid van het thuisnetwerk wordt verzorgd met WEP 128-bit-codering (Wired Equivalent Privacy) en WPA-codering (Wi-Fi Protected Access). De beveiligingscamera kan uiteraard ook worden gebruikt in een conventioneel netwerk, met bedrading.

Via de geïntegreerde http-server, kan de Gigaset WLAN camera streaming video van het gecontroleerde gebied (binnen een cirkelsegment van 57,5 graden) naar iedere willekeurige Windows-pc sturen. De real-time videostream van 640 x 480 pixels kan op ieder moment overal vandaan worden benaderd. De hoge videokwaliteit wordt bereikt door middel van MPEG-4-videocompressie. Zelfs in slecht verlichte omgevingen onderscheidt de 200 gram wegende camera met zijn gevoelige lens nog veel details.

Zodra de ingebouwde bewegingsdetector een beweging opmerkt, stuurt het systeem een bericht naar een door de gebruiker in te stellen e-mailadres. Dus als er zich onbevoegden op het bewaakte terrein bevinden, waarschuwt het systeem daar onmiddellijk per e-mail over. Gebruikers kunnen dan snel inloggen op hun beveiligingscamera en live kijken wat er aan de hand is. Er is een geïntegreerde microfoon zodat de beelden vergezeld gaan van geluid. Mocht een nog hogere audiokwaliteit gewenst zijn, dan kan dat via een externe (optionele) microfoon, die eenvoudig via de standaard audio-aansluiting aan de camera wordt aangesloten.

De Gigaset WLAN camera is vanaf heden verkrijgbaar. De camera wordt geleverd compleet met antenne, montagevoet en draaisteun, hoeksteun voor wandmontage, netadapter, software en gebruikshandleiding.

Verkoopadviesprijs: 199,95 inclusief BTW.