Gemeente Soest

Soesterberg

Datum: 06/06/2005

Dorpbeheerteam en gemeente willen jongerenplek in Soesterberg

Omstreeks 3 juni krijgen de 2600 huishoudens van Soesterberg een enquête in de brievenbus. De enquête is een gezamenlijk initiatief van Dorpbeheerteam en gemeente en is bedoeld om te achterhalen wat een geschikte plek voor jongeren zou kunnen zijn in Soesterberg en wat voor voorzieningen hier zouden moeten komen.

Wijkbeheer in Soesterberg

In 2004 is gestart met de invoering van wijkbeheer in Soesterberg. Als onderdeel daarvan is het Dorpbeheerteam opgericht. Het Dorpbeheerteam bestaat uit inwoners van Soesterberg, de gemeentelijke wijkcoördinator en groenopzichter en vertegenwoordigers van de woningcorporaties Portaal en SCW. Het team houdt zich bezig met leefbaarheidkwesties. Het Dorpbeheerteam heeft als één van de belangrijkste knelpunten aangegeven dat goede jongerenvoorzieningen in Soesterberg ontbreken. Ook tijdens een dorpavond voor alle inwoners van Soesterberg vorig jaar september bleek het idee een jongerenvoorziening in het dorp aan te leggen het hoogst te scoren.

Om invulling te geven aan eigen wensen heeft het Dorpbeheerteam de beschikking gekregen over een dorpbudget. Het team heeft besloten het dorpsbudget van 2004 (12.000 euro) en 2005 (18.000 euro) te besteden aan een plek voor jongeren. Daarnaast stelt de gemeente extra geld beschikbaar. Dit omdat het ontbreken van goede voorzieningen voor jongeren in Soesterberg ook wordt erkend in het Speelruimteplan van de gemeente.

Het is de bedoeling dat de enquête zoveel mogelijk door jongeren zelf wordt ingevuld. Indien er geen kinderen in een huishouden aanwezig zijn, wordt gevraagd of volwassenen de enquête willen invullen. Zowel de gewenste locatie als soort voorziening (b.v. basketballen, skaten, voetballen etc.) kunnen worden aangegeven. De enquête dient voor 10 juni te worden teruggestuurd.

Bij voldoende respons kan de jongerenplek zoveel mogelijk worden afgestemd op de wensen van de inwoners van Soesterberg. Met de uitkomst van de enquête en de wensen van de jongeren zal door de gemeente een ontwerp worden gemaakt. Het ontwerp zal later dit jaar door het Dorpbeheerteam aan de inwoners van Soesterberg worden gepresenteerd.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer