Stadsdeel Amsterdam Centrum

aanpakoostelijkebinnenstad

Persbericht

Afdeling Communicatie

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam

telefoon (020) 552 45 55

telefax (020) 552 45 88

e-mail mmarijn@centrum.amsterdam.nl

Internet www.centrum.amsterdam.nl

051-05

3 juni 2005

Nieuwe impuls voor Oostelijke Binnenstad

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft op voorstel van

Anne Lize van der Stoel ingestemd met de concept- Bestuursopdracht voor de Oostelijke Binnenstad.

Het Dagelijks Bestuur ziet in verschillende ontwikkelingen een grote kans om de economische en toeristische aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten.

Economie en toerisme zijn onderwerpen die met alle sectoren van de stadsdeelorganisatie raakvlakken hebben en daarom is gekozen voor een integrale aanpak.

In de bestuursopdracht worden onder meer in een profiel van de Oostelijke Binnenstad de sterke en zwakke kanten, de kansen en bedreigingen beschreven. Het gaat om het gebied tussen de Amstel/Singelgracht tot aan het Oostelijk Havengebied en tussen Jonas Daniël Meijerplein tot aan de molen bij de Czaar Peterstraat. Verder wordt de visie op het gebied voor de komende vijf jaar gegeven. De visie schetst gewenste toeristische en economische ontwikkelingen, zoals een uitgebreider en kwalitatief beter horeca- en winkelaanbod. In hoofdstuk 4, de projecten en parels, wordt een overzicht gegeven van de projecten die reeds bijdragen aan de toeristische en economische ontwikkeling.

Deze zomer zal een werkconferentie plaatsvinden over de Oostelijke Binnenstad met de mogelijkheid tot inspraak over de 'Toeristische Visie op de oostelijke binnenstad', waarmee het DB al eerder heeft ingestemd. In het najaar worden de aanbevelingen uit deze werkconferentie samen met de Bestuursopdracht Oostelijke Binnenstad gepresenteerd.

Coördinerend Dagelijks Bestuurder Anne Lize van der Stoel: 'De Oostelijke Binnenstad verdient het om veel meer aandacht te krijgen. Het gebied heeft het in zich om een hot-spot voor allerlei typen bewoners, ondernemers en bezoekers te worden.'

Informatie voor de pers:

Marja Marijn, afdeling Communicatie, telefoon 020-552 4555

De concept-bestuursopdracht is op aanvraag verkrijgbaar.