Gemeente Twenterand


Officiële opening KDS Weemelanden

Open huis kindercentrum, dierenpolikliniek en sportzaal Op vrijdag 3 juni om 14.30 uur was de officiële opening van KDS Weemelanden. Aan de officiële opening verleenden zowel wethouder Visser als burgemeester Koetje van de gemeente Twenterand hun medewerking. KDS Weemelanden bestaat uit kindercentrum Triangel, Dierengeneeskundig Centrum Twenterand en sportzaal Weemelanden. Na het officiële gedeelte hielden deze drie organisaties een Open Huis.

Tijdens dit Open Huis waren er tal van activiteiten. Zo was er bij kindercentrum Triangel een springkussen en een clown die ballondieren maakte. Bij de dierenpolikliniek was er een draaiorgel en tussen 16.00 uur en 16.30 uur was er een demonstratie van hondenvereniging Happy Tails over hoe kinderen om dienen te gaan met honden. Daarna werd er nog een demonstratie met politiehonden gehouden.

Een kindercentrum, dierenpolikliniek en sportzaal onder één dak maakt van KDS Weemelanden een uniek geheel. Naast de bijzondere combinatie waaruit het KDS Weemelanden bestaat, is dit ook nog eens een publiek (gemeente) - privaat (dierenarts Hermens) project. Zeer bijzonder aan het KDS is verder het feit dat er gebruik gemaakt wordt van aardwarmte als verwarmingsbron. Via een 65 meter diep leidingsysteem wordt warmte onttrokken aan het grondwater. Met dit systeem zet de gemeente Twenterand weer een stap voor wat betreft het toepassen van duurzame energie in Twenterand.