MIN SZW: Uitnodiging aan de Pers

02.06.2005 / 10:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie szw

UITNODIGING AAN DE PERS
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

2 juni 2005

SZW en OCW presenteren eerste resultaten van Leven Lang Leren

Op vrijdag 3 juni reiken minister Maria van der Hoeven en staatssecretaris Mark Rutte van OCW en staatssecretaris Henk van Hoof van SZW diploma's uit aan zeven mensen die een leer/werktraject hebben voltooid. Deze mensen krijgen daarmee een officiële erkenning voor hun verworven competenties.
Verder presenteren de bewindslieden die ochtend het plan van aanpak van de gezamenlijke directie Leren en Werken, dat tegelijkertijd naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. In dit plan geven de bewindslieden van OCW en SZW aan op welke manier zij werkgevers, werknemers, werkzoekenden, onderwijsinstellingen en gemeenten gaan stimuleren om met een 'Leven Lang Leren' aan de slag te gaan. In een economie waarin kennis snel veroudert, is het immers belangrijk dat leren en werken elkaar gedurende de hele loopbaan afwisselen en versterken. De bewindslieden willen dat in de komende twee jaar 15.000 leer/werktrajecten gerealiseerd worden.

U bent van harte welkom bij de persconferentie, die gehouden wordt op vrijdag 3 juni in Nieuwspoort, aanvang 09.15 uur. De gediplomeerden zijn (vanaf heden) beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Persvoorlichting van het ministerie van SZW, tel. 070-3334944 (Marjolein Zaal) of met de afdeling Persvoorlichting van het ministerie van OCW, (Jeroen Nugteren / Friso Fennema) 070-4123466