Uitnodiging: Ondernemen in ontwikkelingslanden

02.06.2005 / 12:13 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Aaahaa the actor factory

-PERSUITNODIGING-

80 businessplannen tegen armoede presenteren zich

BID CHALLENGE TRADE MARKET VERENIGT

NEDERLANDS BEDRIJFSLEVEN MET ONDERNEMEN

IN ONTWIKKELINGSLANDEN

Vrijdag 3 juni wordt de uitslag bekend gemaakt van de Business in Development Challenge, de 1e internationale businessplan competitie voor ondernemen tegen armoede. Voorafgaand aan de prijsuitreiking vindt in het Rabobank Auditorium van 12.00 tot 15.30 uur de BiD Challenge Trade Market plaats. Op de Trade Market worden 80 businessplannen gepresenteerd rondom het thema winst & armoedebestrijding. De plannen beslaan een breed aantal onderwerpen, zoals landbouw, watermanagement, afvalverwerking, energie, gezondheidszorg, kleine industrie, toerisme, ICT, detailhandel en training & educatie.

BiD Challenge Trade Market
Business in Development is een nieuwe uitdaging voor bedrijven t.a.v. hun beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met de Trade Market biedt de Business in Development Challenge het bedrijfsleven de mogelijkheid om te investeren
in 'start-ups' in ontwikkelingslanden.

De betrokken ondernemers uit binnen- en buitenland zijn persoonlijk aanwezig om hun plannen toe te lichten. Daarnaast zullen diverse experts uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid aanwezig zijn, waarvan een aantal de
startende ondernemers actief heeft gecoacht.

NCDO en Fair Ventures - respectievelijk initiatiefnemer en uitvoerder van de BiD Challenge - nodigen u uit om aanwezig te zijn op de Trade Market. U kunt hier kennis nemen van het Business in Development concept en tevens startende ondernemers uit de verschillende landen persoonlijk ontmoeten.

Prijsuitreiking BiD Challenge
Na afloop van de Trade Market vindt van 15.30 uur tot 17.30 de prijsuitreiking van de BiD Challenge plaats. Minister van Ardenne is voorzitter van de jury die verder bestaat uit CEO's van een aantal grote Nederlandse bedrijven (ondermeer Ludo van Halderen, Peter Bakker, Hans Wijers, Bert Heemskerk en Bert van der Veer). Net zoals bij de OSCAR uitreiking zullen de 'Final Nominees' tot het laatste moment in spanning gehouden worden, waarna de beste 8 business plannen naar huis gaan met EUR 5.000 tot EUR 20.000 aan startgeld voor hun bedrijf.

-EINDE BERICHT-

Voor achtergrondinformatie contact:
BiD Challenge
Carolien Wegener
Tel: 020-525 59 15
Mob : 06-413 245 72
Email: carolien@fairventures.nl
www.bidchallenge.org