Italiaanse rechtbank beslist ten gunste van Anheuser-Busch

03.06.2005 / 09:58 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anheuser-busch

Italiaanse rechtbank beslist ten gunste van Anheuser-Busch

ST. LOUIS, June 3/PRNewswire/ --

- Het gerechtshof van Rome annuleert drie handelsmerken van Tsjechische brouwer

Een Italiaanse rechtbank heeft ten gunste van Anheuser-Busch beslist en de vernietiging verordend van drie, in Italië gedeponeerde handelsmerken die gehouden worden door de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar. Hiermee worden twee Budweiser Budbrau handelsmerken geannuleerd en één Budweiser Budvar handelsmerk. Er kan beroep tegen deze uitspraak worden aangetekend, maar de beslissing is onmiddellijk uitvoerbaar.

Dit vonnis stemt overeen met de beslissing van het Italiaanse Hoger Gerechtshof van september 2002, waarmee Budejovicky Budvar verordend werd het gebruik van de namen 'Budweiser' en 'Bud' voor haar bieren te stoppen.

'Dit is een andere opmerkenswaardige beslissing ten gunste van Anheuser-Busch, waarmee een belangrijke precedent wordt geschapen voor andere rechtszaken in geheel Europa', zei Steve Burrows, chief executive officer en president van Anheuser-Busch International, Inc. 'Door diverse andere handelsmerken van Budejovicky Budvar's te annuleren, heeft het Hof van Rome ons exclusief gebruik van 'Bud' en 'Budweiser' in Italië geconsolideerd.'

De beslissing door de Italiaanse rechtbank, volgt kort na een rechtsuitspraak eerder dit jaar, waarbij een comité van de Wereld Handelsorganisatie, belast met het oplossen van conflicten, concludeerde dat eerder gedeponeerde handelsmerken zwaarder wegen dan later geconstateerde geografische verbanden. Die beslissing maakte daarmee een einde aan Budejovicky Budvar's pogingen om het deponeren van Budejovicky Pivo aan te wenden als middel om het gebruik van 'Budweiser' in de gehele Europese Unie te rechtvaardigen.

Anheuser-Busch (NYSE: BUD) heeft de merknamen 'Budweiser' of 'Bud' in 20 van de 25 landen van de Europese Unie gedeponeerd en verkoopt 31 procent van de bieromzet in het buitenland in de Europese landen.

Web site: www.anheuser-busch.com

Source: Anheuser-Busch

Dan Pierce, +1-314-577-7197, of daniel.pierce@anheuser-busch.com , of Rick Oleshak, +1-314-577-9928, of rick.oleshak@anheuser-busch.com , beide van Anheuser-Busch