ANP neemt belang in Neos videoproducties

03.06.2005 / 11:04 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anp

Persbericht 3 juni 2005

Rijswijk/Amersfoort - Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP heeft een meerderheidsbelang genomen in het Amersfoortse bedrijf Neos Producties dat onder meer videonieuws produceert voor de websites van Planet Internet en de Volkskrant.

Het ANP zet hiermee een nieuwe belangrijke stap op het gebied van videonieuws. Onlangs werd een unieke samenwerking aangekondigd met de NOS om videomateriaal van het NOS Journaal te kunnen aanbieden aan internet en mobiele diensten. Eerder werd een belang genomen in het videodistributiebedrijf Datiq.

Jop Pollmann, commercieel directeur van het ANP: 'Een samenwerking met Neos past in de ambitie van het ANP om zich te ontwikkelen tot multimediaal informatieplatform. Neos stelt ons in staat om snel te kunnen beginnen met eigen videoproductie. Daarnaast biedt het ANP-netwerk voor Neos de mogelijkheid de distributie sterk te vergroten'

André Homan, oprichter Neos: 'De combinatie ANP en Neos is eigenlijk heel voor de hand liggend. ANP het platform, Neos de videoproducties en samen dezelfde visie. Dat gaat een mooie samenwerking worden'.

ANP
Het ANP is de nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, radio en tv, internet, overheden en het bedrijfsleven. Ook is het ANP nieuws bruikbaar voor mobiele toepassingen als SMS, MMS en WAP. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's voor mediagebruik uit.

Neos
Neos produceert sinds mei 2000 op dagelijkse basis nieuwsvideo's, exclusief voor internet. Sinds de uitbreiding met de tekstredactie in 2003 is Neos uitgegroeid tot een multimedia persbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het dagelijkse nieuws, entertainment, sport, life-style, en wetenschap.

---