Thilmany nieuwe naam voor voormalige industrieel papierbedrijf
03.06.2005 / 08:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Thilmany

Thilmany, LLC nieuwe naam voor voormalige industrieel papierbedrijf

KAUKAUNA, Wisconsin, June 3/PRNewswire/ --

- Een vertrouwde naam, een nieuwe traditie

Functionarissen van het in Mt. Kisco, New York gevestigde bedrijf Kohlberg & Company, LLC, waarvan een gelieerd bedrijf het industriële papierbedrijf heeft overgenomen van International Paper, hebben vandaag aangekondigd met welke identiteit en organisatiestructuur haar nieuwste beleggingsbedrijf met ingang van heden zal opereren.

Het nieuwe bedrijf heet Thilmany, LLC en heeft haar hoofdkantoor in Kaukauna, Wisconsin, waar Oscar Thilmany de oorspronkelijke Thilmany Pulp & Paper Company vestigde in 1883. De papierfabrieken in Kaukauna en De Pere, Wisconsin, zullen werken onder de naam Thilamny Papers; het verwerkingsbedrijf in Kaukauna gaat verder als Thilmany Packaging en de productleveringsfaciliteiten in Menasha, Wisconsin, Lancaster, Ohio en Heerlen, Nederland zullen functioneren onder de naam Akrosil.

Een zelfstandige onderneming

Thilmany, LLC zal bestuurd worden door een raad van bestuur, die bestaat uit directeuren van Kohlberg & Company, een adviserende voorzitter en een president en CEO, die verantwoordelijk is voor alle bedrijfsactiviteiten.

Jack Rohrbach zal optreden als de voorzitter van de raad van bestuur. Rohrbach heeft meer dan 20 jaar ervaring in de papier- en verpakkingsindustrie en is de gepensioneerde oprichter en voormalige CEO van Coating Excellence International in Wrightstown, Wisconsin; hij is tevens de voormalige CEO van The Paper Factory en van Artfaire, beide afdelingen van Fox Valley Corporation uit Appleton, Wisconsin en de voormalige president van Cleo Gift Wrap, Memphis, Tennessee.

President en CEO

John Zuleger heeft met ingang van 1 juni de functie van Thilmany's president en Chief Executive Officer (CEO) aanvaard. In deze functie zal Zuleger verantwoordelijk zijn voor alle bedrijfsactiviteiten van Thilmany, LLC en optreden als bestuurslid in de raad van bestuur van Thilmany, LLC.

Zulgere heeft bijna 14 jaar ervaring in de speciale papierindustrie en heeft sinds 1999 de functie van bedrijfsleider voor de papierafdeling van Industrial Papers Business bekleed. Hij kwam in 1992 bij International Paper en heeft daar diverse functies bekleed in verkoop, marketing en toelevering, waarna hij meest recentelijk de functie bedrijfsleider kreeg op de afdeling verpakkingspapier. Zijn eerdere werkervaring heeft hij opgedaan bij de Marketing and Refining Group van de Exxon Mobil Corporation in de VS.

'John's ervaring met leidinggeven aan teams, waardoor dit bedrijf een strategische positie heeft verworven voor groei op de lange termijn en zijn gedrevenheid naar resultaten maken dat hij een uitstekende keus is als leider van Thilmany,' zei Rohrbach.

Financieel directeur

Thilmany, LLC is verheugd te kunnen meedelen dat Dale Von Behren zich per 1 juni bij het bedrijf heeft gevoegd als financieel directeur (CFO). Als CFO is Von Behren verantwoordelijk voor de bestaande en nieuwe financiële kwesties van het bedrijf; hij zal tevens verantwoordelijkheid dragen voor de informatietechnologie van het bedrijf.

Von Behren komt bij Thilmany met meer dan 25 jaar financiële- en bestuurservaring in de verwerkingsindustrie. Hiervoor trad hij op als CFO voor Creative Forming, Inc. in Ripon, Wisconsin; hij heeft voordien de functies bekleed van vice-president-CFO van Promo Edge Company, een gelieerd bedrijf van Menasha Corporation en van vice-president financiën bij het in Neenah gevestigde ABT Building Products Corporation, een voormalig beleggingsbedrijf van Kohlberg.

'Onze ervaring met Dale in het overgangsproces van de afgelopen paar maanden geven ons vertrouwen dat hij de ideale keuze is voor de functie van CFO voor het Thilmany-team,' zei Zuleger.

De toekomst

Thilmany, LLC heeft aan ongeveer 1.400 arbeiders werk aangeboden in de vijf fabrieken, waarbij minimale veranderingen in het personeelsvoorzieningenpakket zijn aangebracht, om de continuïteit in het personeel te waarborgen, zei Zuleger. De overname omvat ook een 12-jarige leveringsovereenkomst met International Paper's Androscoggin Mill in Jay, Maine om speciaal lichtgewicht papier te vervaardigen, dat verkocht zal blijven worden onder de merknaam Thilmany.

'Thilmany Papers, Akrosil en Thilmany Packaging zijn eersteklas ondernemingen met werknemers die erop gericht zijn om aan de unieke behoeften van onze gespecialiseerde klanten tegemoet te komen en een concurrerende positie op een globale markt in te blijven nemen,' zei Zuleger. 'Dit bedrijf verheugt zich ook op de terugkeer naar plaatselijk eigenaarschap en plaatselijke bedrijfsvoering, aangezien sommige van onze beste productieperioden zich hebben voorgedaan onder een dergelijke structuur.'

Thilmany, LLC vervaardigt en verwerkt lichtgewicht verpakkingsmateriaal, drukgevoelig en industrieel papier, zoals laminaten, vetbestendige verpakkingsmaterialen, tussenlaagtoepassingen, drukgevoelige en medische producten. Het productiebedrijf van Thilmany Papers bevindt zich in Kaukauna en De Pere, Wisconsin, terwijl de verwerking plaatsvindt bij Thilmany Packaging op de fabriek in Kaukauna en de productleveringsafdeling van Akrosil met faciliteiten in Menasha, Wisconsin, Lancaster, Ohio en Heerlen, Nederland.

Opgericht in 1987, Kohlberg & Company is een onafhankelijk private equity bedrijf met kantoren in Mt. Kisco, New York en Palo Alto, Californië. Kohlberg beheert samen met de aan haar gelieerde bedrijven meer dan 3,7 miljard dollars aan kapitaal. Kohlberg heeft via de aan haar gelieerde bedrijven meer dan 75 overnames en herkapitalisaties gerealiseerd in verschillende industrieën, waarbij zij zich gericht hebben op investeringen in de fabricage-industrie, de gezondheidszorg, consumentenproducten en de dienstverlenende industrie.

Source: Thilmany, LLC

Jennifer Kurczek, communicatiemanager bij Thilmany, LLC, +1-920-766-8610