Ingezonden persbericht

Reflirt.nl brengt flirters bij elkaar

AMSTERDAM, 20050601 -- Vanaf afgelopen maand biedt Reflirt.nl mensen de gelegenheid om van een nonchalante flirt een echt contact op te bouwen. De nieuwe website www.reflirt.nl biedt flirters de mogelijkheid hun uit het oog verloren flirt op te sporen. Dit nieuwe concept speelt in op de behoefte van vele singles die er in eerste instantie moeite mee hebben om direct op iemand af te stappen.


Reflirt.nl onderscheidt zich van datingsites omdat je op deze site bewust op zoek gaat naar een specifiek persoon. Met behulp van de website kun je erachter komen of het flirtmoment van jou en je flirt daadwerkelijk wederzijds was. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die je hebt ontmoet in het openbaar vervoer, in de bar, op het werk of een van de andere categorieën waaruit gekozen kan worden.
Reflirt.nl biedt niet alleen uitkomst indien je iemand een enkele keer hebt ontmoet. Ook als je elkaar regelmatig tegenkomt maar geen van beiden het initiatief durft te nemen kan je via deze site ontdekken of de gevoelens wederzijds zijn.

Concept
Het concept, bedacht door studenten van het instituut Informatica van de Hogeschool van Amsterdam, is eenvoudig. Na het invoeren van enkele gegevens ben je aangemeld op de site en kun je op zoek naar de flirt in kwestie. Bij het zoeken worden een aantal vragen gesteld die betrekking hebben tot het waar en wanneer van de flirt en de uiterlijke kenmerken van deze persoon.
Uiteindelijk vergelijkt de computer de zoekopdracht met die van andere flirters. Met enig geluk heeft de gezochte persoon zich ook aangemeld en kunnen de flirters via het berichtensysteem van de website alsnog met elkaar in contact worden gebracht.

"Zelf maak ik het ook wel eens mee dat ik bij een leuke vrouw in de trein zit waarmee ik oogcontact heb. Achteraf heb ik dan spijt dat ik haar niet heb aangesproken." aldus Pieter Fibbe, een van de oprichters van de website. "Omdat ik wist dat ik niet de enige was die dit meemaakte, zijn we op het idee van deze website gekomen. Aangezien de trein niet de enige plek is waar geflirt wordt, besloten we een website te maken die bijna elk mogelijke 'flirtplek' dekt. Met behulp van de website hopen we de flirters doormiddel van enkele muisklikken een liefdevolle zomer tegemoed te laten gaan."



Ingezonden persbericht