Amsterdam Airport Schiphol


Brisbane Airport wint IATA's Golden Eagle Award

IATA heeft tijdens haar jaarlijke World Air Transport Summit in Tokyo, de Golden Eagle Award uitgereikt aan Brisbane Airport. De Golden Eagle Award wordt jaarlijks uitgereikt aan luchthavens en luchtverkeersleidingsorganisaties die zich door goede service aan luchtvaartmaatschappijen hebben onderscheiden. De Australische luchthaven wordt gemanaged door een joint-venture, waarin Schiphol Group met 16% van de aandelen participeert.

Brisbane Airport is als beste private luchthaven van de wereld gekozen. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Volgens IATA onderscheidt Brisbane zich door haar efficiente luchthavenoperatie waarbij de tarieven voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen zo laag mogelijk worden gehouden.
Brisbane Airport profiteert daarbij vooral van de expertise van Schiphol Group, die deskundigheid levert op het gebied van management en ontwikkeling van infrastructuur en vastgoed. Hierdoor is een Australische AirportCity ontstaan, die passagiers en luchtvaartmaatschappijen een keuze aan eersteklas faciliteiten en services biedt.

"Alle medewerkers van alle bedrijven op Brisbane Airport kunnen heel trots op deze prijs zijn", aldus Koen Rooymans, CEO en president-directeur van Brisbane Airport Corporation. "De privatisering van Brisbane Airport heeft de weg geopend voor private investeerders, waardoor wij eerste klas faciliteiten kunnen realiseren voor onze luchtvaartmaatschappijen".

"Wij zijn heel blij met deze erkenning voor deze luchthaven, waarin wij een belangrijke deelname hebben", zei Pieter Verboom, CFO van Schiphol Group. "Niet alleen presteert Brisbane Airport goed op operationeel gebied, maar ook financieel".


---

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl

Een foto is beschikbaar van de heer Koen Rooymans, CEO van Brisbane Airport Corporation, die de prijs in ontvangst neemt.
SCHIPHOL GROUP
Corporate Communications
Press Office