Nedap AEOS toegangscontrole voor Unilever

03.06.2005 / 15:03 / Rubriek: Economie / Organisatie: Nedap n.v.

Unilever heeft Nedap AEOS toegangscontrole gekozen voor haar hoofdkantoor. Zowel de modulaire en dus schaalbare architectuur als de hoogstaande, innovatieve technologie waren hierbij doorslaggevende argumenten. Het project wordt door Nedap samen met partner Nsecure uitgevoerd.

'We zagen al geruime tijd in dat het tijd werd voor een opstap naar een modern en flexibel systeem. We wilden overgaan naar een schaalbaar systeem dat precies naar onze wensen opgezet en aangepast zou kunnen worden. Marktanalyse leidde ons al snel naar een aantal mogelijke oplossingen, waarvan AEOS het beste bij ons eisenpakket bleek te passen. Het kan ons handsfree oplossingen bieden op die plaatsen waar we dit graag willen, veel comfort en uitstraling. Door meerdere kaartechnologieen te combineren in één systeem kunnen we andere disciplines en locaties eenvoudig integreren. Met de AEOS hardware en software kunnen we vandaag en in de toekomst precies inspelen op de security wensen en eisen van Unilever' aldus Elco Barendrecht, project manager bij Unilever.

Arjan Bouter van Nedap zegt: 'Voor AEOS maken we gebruik van Java als platform voor zowel de applicatie- als embedded software vanwege het dynamische, hardware- en platformonafhankelijke karakter. Dit resulteert in een gebruikersvriendelijke webgebaseerd systeem waarin in- en uitgaande bezoekers, contractors, medewerkers en voertuigen volledig beheersbaar zijn. Specifieke functies zijn uitgevoerd als gedragscomponenten in de vorm van Java-objecten. Wanneer het systeem wordt uitgebreid met nieuwe randapparatuur, hoeft daarvoor alleen maar een extra Java-object te worden geschreven en ingeladen. Zo krijgt Unilever een schaalbare oplossing die precies aansluit bij hun security wensen, nu en in de toekomst.'

Nedap N.V. is een toonaangevende producent van producten, systemen en diensten op het gebied van o.a. geïntegreerde oplossingen voor toegangscontrole, geautomatiseerde bedieningssystemen, informatieverwerking, maar ook elektronische besturingssystemen en elektronisch schakelende voedingen. Nedap is in 1929 opgericht en sinds 1949 genoteerd aan de beurs in Amsterdam (EuroNext) en heeft wereldwijd ruim 600 personeelsleden.

Voor meer informatie over Nedap en AEOS, kunt u contact opnemen met Arjan Bouter op 0544-471666 of via arjan.bouter@nedap.com.