E.ON Benelux koopt NRE Energie

03.06.2005 / 15:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: E.on benelux b.v.

Persbericht

E.ON Benelux koopt NRE Energie

Rotterdam, Eindhoven, 3 juni 2005 . NRE Holding N.V. en E.ON Benelux bereikten vandaag overeenstemming over de overname van NRE Energie B.V. (.NRE Energie.) door E.ON Benelux. NRE Energie, de vijfde energieleverancier in Nederland, levert elektriciteit en gas aan 275.000 klanten, voornamelijk in Zuid-Oost Brabant. NRE Holding, waarvan de aandelen in handen zijn van de gemeente Eindhoven (73%) en omringende gemeenten (27%) is het energiedistributiebedrijf dat in deze regio opereert. Met de verkoop van NRE Energie loopt NRE Holding vooruit op de voorgenomen splitsingswetgeving die naar verwachting zal gelden voor de gehele Nederlandse energiedistributiesector. NRE Holding zal zich nu exclusief concentreren op het zo efficiënt mogelijk besturen en beheren van het regionale netwerkbedrijf. Met de overname zet E.ON haar eerste stap op de particuliere markt voor elektriciteit en gas in Nederland.

E.ON wil wereldwijd de leidende leverancier worden op het gebied van elektriciteit en gas. Als grootste private energiebedrijf in de wereld heeft E.ON al in vele regionale markten een vooraanstaande positie als aanbieder van een geïntegreerd pakket van elektriciteit en gas voor zakelijke en particuliere klanten.

E.ON Benelux, gevestigd in Rotterdam, heeft sinds haar oprichting in 2000 hard gewerkt aan een fundament voor groei. Op dit moment opereert E.ON Benelux zeven elektriciteitscentrales en is het actief op de grootzakelijke markt. De overname van NRE is de eerste stap van E.ON naar verticale integratie waarmee het ook in Nederland een goede balans wil krijgen tussen productie en levering van gas en elektriciteit. Na afronding van de aandelenoverdracht zal E.ON Benelux 100 % eigenaar zijn van NRE Energie. De overname omvat ook de aandelen van NRE Holding N.V. in Clean Minerals (100%), NRE Q-ENERGY (54%) en Carbiogas (33%). De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit en de Raden van Commissarissen van E.ON Benelux en NRE.

NRE Energie is het leveringsbedrijf en NRE Q-ENERGY is het installatiebedrijf binnen de NRE Groep, gevestigd in Eindhoven. Beide bedrijven hebben een stevige traditie in de regio, trouwe klanten, een volwaardig productenpakket, goede service, solide financiële resultaten, een sterke band met zijn klanten en een bedrijfscultuur die goed aansluit bij de E.ON cultuur.

Joost van Dijk, voorzitter van de Management Board E.ON Benelux, is blij met de aanwinst van NRE Energie. .Het is een sterke regionale speler met een uitstekende staat van dienst. Het management is zeer professioneel, getuige ook het solide klantenbestand en het sterke merk dat in een aantal jaren is neergezet. NRE brengt een grote dosis kennis en ervaring van distributie en retail die E.ON met open armen verwelkomt. NRE Energie is een zeer waardevolle aanvulling op wat we al in de Benelux doen en biedt een goede springplank voor verdere groei in de Benelux..

Paul Dijkstra, CEO NRE Holding: .E.ON heeft op Europese schaal veel ervaring met de handel en levering van elektriciteit en gas in markten met verschillende wet- en regelgeving of niveaus van concurrentie. Handel en levering van elektriciteit en gas wordt steeds meer een business op grote schaal.Als een grote Europese producent van elektriciteit met belangrijke gasbelangen, biedt E.ON alleen al flinke inkoopvoordelen waar NRE Energie en onze klanten van zullen profiteren. Voeg daar de operationele en financiële kracht, de expertise, ambitie en overeenkomsten in organisatiecultuur aan toe en je begrijpt waarom wij geloven dat NRE Energie binnen E.ON snel kan groeien en voordelen kan halen die we graag aan onze klanten willen geven..

Financieel adviesbureau Sequoia treedt op als exclusief financieel adviseur van NRE Holding.

Noot voor de redactie,