TNO

TNO magazine

Persbericht 2005-21

TNO heeft geen goedkeuring afgegeven voor de rollator die in de Praxisfolder van week 20/21 en op de Praxis Internetsite is aangeboden. De rollator is zelfs niet voor keuring aangeboden. Het in de advertentie genoemde type Quattro Z400 is wel door TNO beoordeeld maar komt niet overeen met het door Praxis aangeboden type.

In een fax van 27 mei jl. aan de directie van Praxis heeft TNO geëist voor vrijdag 3 juni 14.00 uur deze bewering te rectificeren in enkele dagbladen, de winkels alsook op de website.

TNO heeft hiervoor een aantal zwaarwegende redenen: * De betreffende rollator is nimmer goedgekeurd door TNO. Hij is zelfs niet aangeboden voor keuring.
* Aangezien door de vermelding van de naam van TNO ten onrechte bij het publiek de indruk ontstaat dat het product van een in de markt zeer belangrijke TNO-keurmerk en/of goedkeuring zou zijn voorzien, is hier sprake van misleiding en/of bedrog, althans onrechtmatig handelen jegens de consumenten en TNO. Tevens is er sprake van misleidende reclame.
* Voor het gebruik van de (merk)naam TNO in advertentieteksten is altijd voorafgaande toestemming van TNO vereist. De producenten en/of distributeurs van de door u afgebeelde rollator hebben geen toestemming verkregen voor het gebruik van de naam TNO op en voor het desbetreffende product en daardoor wordt er in strijd gehandeld met de (merk)rechten van TNO.

TNO heeft geconstateerd dat Praxis niet heeft voldaan aan deze eis. Ook heeft Praxis geen afdoende reactie geformuleerd. Hierop heeft TNO besloten zelf de foutieve en misleidende vermelding van de TNO-naam in folder en op website bekend te maken.

3 juni 2005
Dinsdag 7 juni 2005

Persvoorlichting
Maarten Lörtzer
T 015 269 49 75

June Vasconcellos
T 015 269 49 05

F 015 262 73 35
pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA Delft