ProLogis kondigt bouwproject aan in Polen voor NOMI

03.06.2005 / 17:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Prologis

ProLogis kondigt bouwproject aan in Polen voor NOMI, de grootste retailer van het land in doe-het-zelf-producten

WARSCHAU, Polen, June 3/PRNewswire/ -- ProLogis (NYSE: PLD), een toonaangevende, internationale leverancier van distributiecentra en -diensten, heeft vandaag aangekondigd een project van 130,720 vierkante voet (12,144 m2) te zullen ontwikkelen in ProLogis Park Piotrkow, centraal gesitueerd in Polen. Het bedrijf heeft al een leasingovereenkomst afgesloten met NOMI, S.A., uitbater van het grootste netwerk van hypermarkten in Polen en gespecialiseerd in doe-het-zelf- producten, tuingerief en toebehoren. Het bedrijf beschikt over 34 grootschalige retailstores verspreid over het hele land.

Maciej Madejak, marketingdirecteur van ProLogis voor Polen, verklaarde: 'Wij heten NOMI welkom bij Prologis en ook in het ProLogis Park Piotrkow. Het park is prima gelegen voor de distributie over Polen, een strategisch voordeel dat door onze andere klanten in Piotrkow erg op prijs wordt gesteld. Wij kijken ernaar uit om met NOMI samen te werken voor alle distributiecentra die zij in de toekomst willen openen.'

ProLogis Park Piotrkow is strategisch en centraal gelegen in Polen, op het kruispunt van de A1 en de hoofdweg E67, ongeveer 80 mijl (130 km) ten zuiden van Warschau en 30 mijl (49 km) ten oosten van Lodz. Het park biedt ook een directe aansluiting op de route 44, die naar Poznan leidt, de grootste stad in de noordwestelijke regio van Polen. Ahold en Unilever leasen de andere twee gebouwen in het park van ProLogis. Wanneer het project beëindigd zal zijn, zal het park in totaal over vier centra beschikken met 933,723 vierkante voet (86,745 m2) aan moderne distributieruimte.

Info over ProLogis

Prologis is een toonaangevende leverancier van distributiecentra en diensten en bezit, beheert of ontwikkelt een oppervlakte van 331 miljoen vierkante voet (29 miljoen m2), of 2.043 distributiecentra in 75 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Prologis blijft het eerste en grootste wereldwijde netwerk van distributiecentra in deze bedrijfstak uitbreiden, met het doel de waarde voor haar aandeelhouders te verhogen. Het bedrijf verwacht dit te kunnen doen door het ProLogis Operating System(R) en haar inzet en overtuiging voor haar klanten een 'Global Distribution Solution' te kunnen zijn, met uitzonderlijke centra en diensten om aan de expansie- en reorganisatievereisten van deze klanten tegemoet te komen.

Website: www.prologis.com

Source: ProLogis

mediaverantwoordelijke, Rick Roth, +1-303-576-2641, rroth@prologis.com, of financieel verantwoordelijke, Melissa Marsden, +1-303-576-2622, mmarsden@prologis.com, beiden bij ProLogis; of financieel verantwoordelijke, Suzanne Dawson bij Linden Alschuler & Kaplan, Inc., +1-212-329-1420, sdawson@lakpr.com, bij ProLogis