Gemeente Amsterdam

Juni kunstmaand in de Baarsjes

Het thema van dit jaar is `water'

1 juni 2005
---
webmaster

De hele maand juni is het weer Kunstmaand in De Baarsjes. Kunstenaars, galeriehouders, scholen en vrijwilligers organiseren voorstellingen, exposities, rondleidingen en talloze andere activiteiten. De vierde editie van Juni Kunstmaand wordt met EUR 50.000 extra gesubsidieerd door Stadsdeel De Baarsjes.

Juni Kunstmaand 2005 gaat van start met kunstroute De Witte Ruijter op3, 4 en 5 juni van 12.00 tot 20.00 uur. Wandel mee langs 20 galeries en kunstruimtes in de Witte de Withstraat en de Admiraal de Ruijterweg. Een kunstgids informeert u over alle presentaties waarin het thema water ruim vertegenwoordigd is.

De activiteiten in juni

baarsjes.jpg (65 Kb) Stadsdeel De Baarsjes heeft dit jaar galerie het iLLUSEUM in de Witte de Withstraat opdracht gegeven enkele grotere evenementen rond het thema water te organiseren. Dit heeft geleidt tot het festival `Nieuw Atlantis'. Tijdens dit festival kunt u onder andere diverse films bekijken in de ScubaScope Filmclub, genieten van optredens van Tuxedomoon en DJ 100% Isis en deelnemen aan de `Tour de la Toilette', een tocht langs de meest bijzondere toiletten in De Baarsjes.

Meer informatie voor bezoekers

Het volledige programma van Juni Kunstmaand 2005 kunt u downloaden vanaf www.baarsjes.amsterdam.nl en/of is verkrijgbaar bij stadsdeelkantoor De Baarsjes (Baarsjesweg 224), Bibliotheek Mercatorplein, deelnemende galeries en horecagelegenheden in De Baarsjes.