Lovers Museumboot in de Utrechtse grachten

PERSBERICHT

Embargo 2 juni 2005

Lovers Museumboot in de Utrechtse grachten

Rederij Lovers komt tot samenwerking met verenigde Utrechtse musea. Amsterdams product krijgt navolging in Utrecht.

Vrijdag 3 juni start Rederij Lovers met de Museumboot in Utrecht. Hiertoe is een structurele samenwerking met de musea in Utrecht tot stand gekomen. Op vertoon van de Museumbootdagkaart vergeven musea tot 25% korting op de entreeprijzen. Men kan de gehele dag in- en uitstappen bij 5 vaste haltestops en een of meerdere musea per dag bezoeken.

Utrecht is de op een na oudste stad van Nederland en beschikt over een uniek Middeleeuws vaargebied.

'Dit is een unieke kans voor ons en de stad Utrecht om de 'waterstad' meer onder de nationale en uiteindelijk internationale aandacht te brengen. Van oudsher opereren wij in Amsterdam, maar zijn inmiddels 'verliefd' op het Utrechtse. Het vaargebied is dusdanig uniek, dat wij gerust durven te stellen dat het, weliswaar van geringer omvang, kan wedijveren met het Amsterdamse. Wij zullen onze relaties vanzelfsprekend wijzen op het unieke karakter van 'De Verborgen Stad Utrecht', aldus directeur Gaby Lovers.

Op woensdag 1 juni om 14.00 uur zal Wethouder Economische Zaken, de heer Jan van Zanen, de Museumboot officieel dopen en het nieuwe platform van de samenwerkende musea in Utrecht introduceren. Aansluitend volgt een persvaart. Tijdens de persvaart wordt de volledige vaarroute gevaren en zullen de musea zich, bij de haltestops, presenteren. Het programma eindigt om 16.45 uur.

Informatie
Mocht u vragen hebben dan kunt u zich direct richten tot de heer Gaby A. Lovers, te bereiken op telefoonnummer 06-51343225 of op
020-5356363.

Persvaart
Mocht u nog willen inschepen op de persvaart 1 juni a.s. dan dient u zich z.s.m. te richten tot mevrouw
Lenneke Feenstra, te bereiken op telefoonnummer 030-2347388

Rederij Lovers Utrecht
Weerdsingel WZ t.o. 51
T: 030-2316468
F: 030-2310634