3 e persbericht van vrijdag 3 juni 2005

Eindhoven 03-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man opgepakt voor mishandelen dochter

De politie hield vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur een 37-jarige Eindhovenaar aan in zijn woning in het stadsdeel Woensel-Noord. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 13-jarige stiefdochter. Hij zou haar verschillende malen tegen het hoofd en op het lichaam hebben geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw en zoon aangehouden voor winkeldiefstal en geweldpleging

De politie heeft vrijdagavond om 18.45 uur op de John F. Kennedylaan een 43-jarige vrouw en haar 14-jarige zoon, beiden uit Eindhoven, aangehouden. De twee werden omstreeks 18.30 uur door de bewakingsdienst van een winkelbedrijf aan de Generaal Coenderslaan aangehouden voor winkeldiefstal. Door geweld te gebruiken wisten de twee verdachten te ontkomen. De inmiddels gewaarschuwde politie wist het duo even later, op basis van een signalement, in de kraag te vatten.

Eindhoven: Niet handsfree bellers bekeurd

Vrijdag zijn tijdens een verkeerscontrole op de Sint Petrus Canisiuslaan en de Baarsstraat tussen 9.00 en 14.30 uur in totaal 9 automobilisten bekeurd omdat ze aan het telefoneren waren tijdens het rijden.

Handheld bellen leidt tot gevaarlijk weggedrag. Handsfree bellen is een stuk veiliger, maar is door concentratieverlies ook bepaald niet risicoloos. De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) schat dat er per jaar circa 40 doden en 400 ziekenhuisgewonden in het verkeer vallen door bellen onder het rijden. Handheld bellen is een strafbaar feit. De boete op handheld bellen in de auto bedraagt 140. Het boetebedrag voor het handheld bellen op de brommer bedraagt 40.