Ingezonden persbericht


The Publicity Company
PERSBERICHT Amsterdam, 29 september 2004

Cirque du Soleil's DRALION volgend jaar in Rotterdam Verkoop start donderdag 30 september 2004

Dit jaar bezochten ruim driehonderdduizend toeschouwers DRALION in Amsterdam. Na de Europese toer langs steden zoals Wenen, Antwerpen, Madrid en Londen komt de meest succesvolle show van Cirque du Soleil in Europa terug naar Nederland. Vanaf 3 juni 2005 staat DRALION in de witte Grand Chapiteau bij Ahoy' Rotterdam. De verkoop start 30 september aanstaande via tel: 0900 0233 (45 cpm) en website cirquedusoleil.com.

Na de wereldpremière in 1999 toerde DRALION eerst door Noord-Amerika. In dertig steden trok de show er meer dan drieënhalf miljoen bezoekers. Ook de eerste drie steden van de Europese tour, Londen, Amsterdam en Wenen, waren een groot succes. In totaal bezochten ruim zeshonderdvijftigduizend toeschouwers de tweehonderddertig voorstellingen.

In DRALION combineert Cirque du Soleil Chinese circustradities met haar eigen, magische benadering. Het visuele spektakel speelt geraffineerd met de elementen aarde, vuur, lucht en water. Het resultaat is een authentieke en eigentijdse, verrassende en opwindende show in ingenieuze decors. Zo fungeert een metalen muur van achttien bij acht meter tegelijk als achtergrond en als orkestbak, terwijl artiesten er tijdens de show aan hangen of tegenop klimmen. Bij de muziek zijn afwisselend traditionele ritmes, Hindoe-melodieën en betoverende elektronische klanken te horen. De instrumenten komen uit Andalusië, Afrika, Centraal-Europa en het Westen. De kostuums verbinden door een consequent kleurgebruik iedere artiest aan een van de vier elementen.

De cast telt 57 artiesten uit twaalf landen (Argentinië, Baskenland, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ivoorkust, Oekraïne, Oostenrijk, Rusland en de Verenigde Staten), waaronder een vaste kern van 37 Chinese acrobaten. De artiesten presenteren een verscheidenheid aan hoogwaardige acts, zoals het ballet op lichtjes, dubbele trapeze, pas de deux en nog veel meer. De acts zijn speciaal gecreëerd voor Dralion.

De Rotterdamse première van DRALION is vrijdag 3 juni 2005 onder de witte Grand Chapiteau op de parkeerplaats van Ahoy'. De avondvoorstellingen zijn van dinsdag tot en met zondag, de matinees op zaterdag en zondag. Toegangskaarten van 27 tot 63 euro zijn vanaf donderdag 30 september te bestellen via tel: 0900 0233 (45 cpm) en website cirquedusoleil.com.

Credits DRALION - artistiek leider: Gilles Ste-Croix - regisseur: Guy Caron - kostuumontwerper: François Barbeau - decorontwerper: Stéphane Roy - lichtontwerper: Luc Lafortune - componist: Violaine Corradi - choreograaf: Julie Lachance - geluidsontwerper: Guy Desrochers - medeontwerper clownsact: Michel Dallaire.

Officiële sponsors van de Europese toer zijn IBM en Celebrity Cruises. Mediapartners zijn De Telegraaf en Sky Radio.

Uitgebreide informatie over DRALION staat op website cirquedusoleil.com

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen en Margarétha Moerkerke www.ThePublicityCompany.com, tel: 020 612 7000, e: info@publicy.nl

Perscontact Cirque du Soleil: Mascha van Hardevelt, tel: 020 355 0355, e: mascha.van.hardevelt@cirquedusoleil.com


---- --