Ingezonden persbericht

'In met Inkt!'

Amsterdams' Tweede Jaarlijkse Internationale Tattoo Conventie Amsterdam

AMSTERDAM, 20050426 -- Amsterdam, juni 2005; voor het tweede jaar op rij vindt er deze zomer weer de echte Internationale Tattoo Conventie plaats in de RAI te Amsterdam. Na een, voor zowel de organisatie als het publiek, zeer succesvolle eerste editie van de Internationale Tattoo Conventie Amsterdam kwam er eensgezind een reactie van beide partijen: Dit moet nog een keer! En wel beter, mooier, groter en nog spannender! Om deze reden zal de RAI van 3 tot en met 5 juni wederom het toneel zijn van een evenement dat mischien eerder een drie-daagse show genoemd zou moeten worden in plaats van een conventie.


Vanuit alle werelddelen verzamelen zich artiesten om hun kunsten te vertonen aan het publiek, om elkaar de nieuwste methodes voor te leggen, om de nieuwste kleuren te aanschouwen, en natuurlijk om de mooiste kunstwerken te zetten op diverse lichaamsdelen. Na het succes van onze 'Asian room' van vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een ruimte speciaal gewijd aan de Aziatische methoden met artiesten vanuit heel Azie. De mystieke sfeer die hiervanuit gaat, en ook de eeuwenoude methoden van tatoeeren zonder elektronische machine (Irezumi-methode:dit betekent letterlijk 'pin op de huid'), hebben altijd al een grote aantrekkingskracht op het publiek gehad. Wij willen iedereen graag de mogelijkheid bieden dit vanuit alle hoeken te kunnen bekijken. Ook merken we dat er een trend neigt naar niet alleen de keuze voor Aziatische patronen, maar ook naar het op de traditionele manier laten zetten van tatoeages met bamboe. Aan deze trend kunnen en zullen we dit jaar natuurlijk niet voorbij gaan en er zijn dan ook dit jaar meer japanse artiesten geboekt!

Om in de trant van het traditionele werk te blijven; uit Nieuw Zeeland komt o.a.Innia 3, die verantwoordelijk is voor de Maori-tatoeages in de cultfilm 'Once were warriors". Samen met Nehe "KORORIA-MOKO" Reuban vertegenwoordigt hij de roots van het Maori cultureel erfgoed met prachtige, veelzeggende symbolen en afbeeldingen uit Nieuw Zeeland. Ook deze patronen genieten steeds meer de belangstelling van het grote publiek.

Hot op dit moment zijn de Chicano (cholo) stijl tattoos die vanuit de hip-hop/rap scene komen. Denk aan Eninem, 50 cts, Xzibit, etc. Wij hebben een 6-tal Chicano artiesten uit L.A. ingevlogen die de "gangbangers" stijl van tatooeren zullen laten zien!

In het theater-gedeelte van de RAI zal een afwisselend programma met allerlei shows te bewonderen zijn. Acteur/getattooeerde medemens Horace Cohen zal deze shows aan elkaar praten,. Hij is tevens de host/gastheer van de Internationale Tattoo Conventie Contest. Verdeeld over drie dagen zullen grote, kleine, gekleurde, zwarte, ingewikkelde, verhalende en levensechte portretten geshowed worden door eenieder die zich op de conventie heeft laten tatooeeren. Aan het einde van elke dag wordt er door de jury een keuze gemaakt en zullen prijzen worden uitgereikt aan de winnaars .

Naast dit alles hebben we dit jaar lezingen over Braziliaanse goden, een voordracht van de antropoloog Maarten Hesselt over zijn net uitgekomen boek 'The World of Tattoo' een presentatie van fotograaf Dejan K. over zijn nieuwe foto-boek 'Art from the Bar', een stand up comedy show, continue beats door een urban DJ collectief 'Dj's Galore', optredens van hip-hop groep THC, updates van de GG&GD door de heer Albert Boonstra, demonstraties van capoeira, tahitiaanse vuurdansen en nog veel meer. Zo divers als ons publiek is, zo ook onze programmering. Kortom, de Internationale Tattoo Conventie Amsterdam is een evenement dat je niet wilt missen!



Ingezonden persbericht