Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Demonstraties Extreme Sports bij Euromast

Adrenaline Rush bij eerste Go Fast X Days in Rotterdam op 3 en 4 juni 2005

Amsterdam, 19 mei 2005 - Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni staat de Euromast in Rotterdam in het teken van de Extreme Sports. De 'European Capital of Sports' presenteert tijdens deze dagen de 'Go Fast X Days': een extreme sports evenement met adembenemende demonstraties waaronder basejumping, swoopen, head down abseilen, barefoot waterskiing en wakeboarding. De 'Go Fast X Days' is een initiatief van Go Fast Sports in samenwerking met de Euromast, Height Specialists en de Gemeente Rotterdam.

Primeur

Het 'Go Fast X Days' evenement is een primeur voor Rotterdam én Nederland. "Nooit eerder is er in Europa tijdens een evenement een basejump uitgevoerd", reageert Koos van Empel van Go Fast Sports. Alleen Amerika kent één keer per jaar een vrijstelling voor deze bijzondere extreme sport. Tijdens 'The Royal Gorge' komen basejumpers vanuit de hele wereld bijeen om vanaf een hoge brug de diepte in te springen. "Uitsluitend tijdens het 'Go Fast X Days' evenement zullen diverse Go Fast basejumpers een sprong vanaf de Euromast maken", benadrukt Jeanette Verdonk van de Euromast. Zij vervolgt: "Vanaf de Euromast kan wel elke zaterdag en zondag in de maanden mei tot en met september geabseild worden, behalve de laatste zondag van de maand, dan wordt er getokkeld. De basejumps die 3 en 4 juni plaatsvinden zijn dus een absolute uitzondering."

Extreme Sports

De 'Go Fast X Days' is een uniek evenement dat een platform biedt om Nederland kennis te laten maken met de wereld van de extreme sports. "Een wereld vol lef en precisie, waarbij de grenzen van het onmogelijke vaak worden opgezocht. Voor velen een 'way of life' om aan de dagelijkse sleur en spanningen te ontsnappen", aldus Koos van Empel van Go Fast Sports. "Je mag het gerust een lifestyle noemen", voegt hij toe. Initiatiefnemer Go Fast Sports presenteert tijdens de 'Go Fast X Days' de volgende extreme sports:


- Basejumping


- Swoopen


- Head Down Abseilen


- Fast Water Sports

Go Fast X Days

Plaats: Rotterdam

Locatie: Op en rond de Euromast

Datum: vrijdag 3 en zaterdag 4 juni

Tijdstip: 13.00 - 19.00 uur

Over Go Fast

De initiator van dit unieke evenement is Go Fast Sports, een hooggewaardeerde energydrink uit Colorado (VS). Het internationale Go Fast Sports werd in 1996 opgericht en is ontstaan vanuit de passie voor extreme sports. Het Nederlandse team (gevestigd in Amsterdam) bestaat uit 'extreme sports atleten' die demonstraties bedenken, verkopen en uitvoeren. Alle activiteiten zijn bedoeld om de extreme sports onder de aandacht te brengen van een groot en breed Nederlands publiek.

Voor meer informatie over de 'Go Fast X Days' en Go Fast Sports kijk op www.gofastsports.com

Einde persinformatie, 19 mei 2005

Noot voor de redactie (