Ingezonden persbericht

Klaas de Vries (PvdA) bezoekt oost-groningen

Aanleiding: op straat zwervende asielzoekers

STADSKANAAL, 20050530 -- Stadskanaal, 30 mei 2005 Stadskanaal - Tweede-Kamerleden Klaas de Vries en Harm Evert Waalkens (beiden PvdA) bezoeken komende vrijdag de Kanaalstreek. Ze willen zich verder later informeren over de problematiek van op straat zwervende asielzoekers.


Het tweetal brengt eerst een bezoek aan het gemeentehuis in Stadskanaal, waar een gesprek staat gepland met burgemeester Stavast en wethouder Warris. Vervolgens gaan ze naar Ter Apel, waar het asielzoekerscentrum, het aanmeldcentrum, het vertrekcentrum en de penitentiaire inrichting worden bezocht. 's Middags volgt in het AZC in Musselkanaal een gesprek met medewerkers van VluchtelingenWerk.

Stadskanaal en omgeving zijn de laatste weken nadrukkelijk geconfronteerd met de gevolgen van het nieuwe asielbeleid. Eerst zwierven een moeder en dochter uit Oekraïne door het centrum van Stadskanaal, vervolgens en moeder en zoon uit Georgië en daarna bivakkeerden een vader, moeder en twee dochters van 4 en 6 jaar uit Angola enige tijd voor de ingang van het gemeentehuis.

einde persbericht)



Ingezonden persbericht