Gemeente Hulst


Persbericht - 01.06.2005

Maquette in s-Landshuis

s-Landshuis is sinds 1 maart 2004 het cultuur-toeristisch huis van Hulst. In het pand aan de Steenstraat 37 te Hulst zijn het VVV-kantoor, het oud gemeentearchief, expositieruimten en het kantoor van de Stichting Bezoekersmanagement Hulst gevestigd.

Op de begane grond bevindt zich naast het VVV een expositieruimte en een presentatieruimte. Tot toe werd deze laatste ruimte gebruikt als expositieruimte en vond de Wereldwinkel er een tijdelijk onderkomen. Vanaf vrijdag 3 juni 2005 wordt de ruimte echter in gebruik genomen waarvoor zij bedoeld is: presentatieruimte.

In de ruimte is een splinternieuwe maquette van de vestingstad Hulst geplaatst. Door
middel van een audiovisuele presentatie kunnen bezoekers als het ware een visuele wandeling door de Hulster binnenstad maken. Een stem leidt hen door de historie van Hulst, hetgeen op het beeldscherm kan worden gevolgd en tegelijkertijd door middel van aanlichting op de maquette wordt aangeduid.

De maquette is 2x2 meter. De maquette is vervaardigd door Rijk van Lent maquettegebouw te Arnhem. De film die wordt getoond, draagt de titel Hulst Vestingstad en is gemaakt door Ben Smit Multimedia te Dommelen. De licht- en geluidseffecten zijn verzorgd door Bruns BV te Bergeijk.

Tijdens de openingstijden van het s-Landshuis is de maquetteruimte gratis toegankelijk voor het publiek. Door een druk op de knop start de film en wordt de bezoeker rondgeleid.
Het s-Landshuis is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur én op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

De maquetteruimte wordt op vrijdag 3 juni 2005 om 15.00 uur officieel geopend door wethouder Paul Weemaes.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl