Politie Noord-Holland-Noord

Berichten zondag 5 juni

Alkmaar 05-06-2005 - 15.00 uur

Aangehouden na tanken zonder te betalen

Hoorn, zaterdag 4 juni 2005

De politie hield omstreeks 22.25 uur een 30-jarige man uit Zwaag aan, nadat hij bij een tankstation in Hoorn had getankt zonder daarvoor te betalen. Op het politiebureau bleek de man voor een bedrag van ongeveer 800 euro aan boetes open te hebben staan. De man is ingesloten voor de nacht en krijgt een proces-verbaal.

Auto tegen boom

Noord Scharwoude, zaterdag 4 juni 2005

Omstreeks 23.55 uur vond er op de Provinciale weg, ter hoogte van een tankstation een eenzijdig ongeval plaats. De weg is gedurende enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. De bestuurder van een personenauto raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat zijn adem naar alcohol rook, is er bloed van de 44-jarige bestuurder, die uit Broek op Langedijk afkomstig is, afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laptop uit woning gestolen

Den Helder, zondag 5 juni 2005

Vanuit een woning aan de Beukenkampstraat is afgelopen nacht een laptop en nog enkele goederen gestolen. De onbekende(n) is/zijn de woning via een raam aan de achterzijde binnengekomen. Daarvoor gebruikte(n) men een in de tuin staande stoel.

Vechtersbaas aangehouden

Callantsoog, zondag 5 juni 2005

De politie hield omstreeks 04.30 uur een 22-jarige jongeman uit Den Helder aan, die ervan verdacht wordt iemand met een kopstoot een (vermoedelijk) gebroken neus toegebracht te hebben. Dit vond plaats in een horecagelegenheid aan de Helmweg. De verdachte werd voor de nacht ingesloten in de cel. Hij krijgt proces-verbaal.

Videorecorder weggenomen

Den Helder, zondag 5 juni 2005

De bewoner van een woning in de Eemstraat merkte, toen hij vanmorgen omstreeks 04.00 uur thuis kwam, dat zijn video- en dvd-recorder niet meer in de woning aanwezig waren. Het is niet bekend hoe de dief binnen heeft kunnen komen.

Ongeval met letsel

Heerhugowaard, zondag 5 juni 2005

De politie trof omstreeks 05.30 uur op de Westerweg, op het deel tussen de Provinciale weg en de Reuzenpandasingel een beschadigde personenauto aan. De 20-jarige bestuurster van die auto bleek gedronken te hebben. Na blazen bleek de Heerhugowaardse bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank te hebben genuttigd: 875 ug/l. Haar voertuig moest weggesleept worden. De vrouw krijgt proces-verbaal en haar rijbewijs is inmiddels ingevorderd.

Vrouw mishandeld

Alkmaar, zondag 5 juni 2005

De politie hield omstreeks 08.00 uur in de woning van zijn vriendin een 24-jarige man aan, die ervan wordt verdacht haar te hebben geslagen. De man verzette zich bij zijn aanhouding; hij werd overgebracht naar en ingesloten in de cel in het politiebureau. De vrouw is voor controle naar de dokter gebracht.

Motorfiets gestolen

Zwaag, zondag 5 juni 2005

Afgelopen nacht is er vanaf de Dovenetel een motorfiets gestolen. Het gaat om een zwarte Honda Fireblade, met het kenteken MX-87-TB.

Alcomobilisten

Heerhugowaard, zaterdag 4 juni 2005

Op de Diamant bleek omstreeks 19.25 uur een 49-jarige automobilist uit Heerhugowaard teveel aan Bacchus geofferd te hebben. De ademtester gaf een uitslag van 660 ug/l aan. Het rijbewijs werd ingevorderd (boven de 570 ug/l wordt dit altijd gedaan) en de man kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 5 juni 2005

Een 18-jarige automobilist uit Hoorn bleek te diep in het alcoholische glas te hebben gekeken: de meter stopte bij 530 ug/l (220 ug/l toegestaan). De man werd gecontroleerd op het Vollerswaal. Hij krijgt proces-verbaal.
Omstreeks 04.00 uur liep Onder de Boompjes een 24-jarige Hoornse automobilist tegen de lamp. Hij blies 620 ug/l, zodat ook zijn rijbewijs is ingevorderd.