Politie Gelderland-Zuid

Ruit ingeslagen, dader aangehouden

Kerkdriel 05-06-2005 - (09)

Een 56-jarige bewoner van een woning aan de Kerkstraat werd zondagmorgen rond 02.10 uur wakker van glasgerinkel en ging op onderzoek uit. Hij zag dat er een ruit van zijn woning was ingeslagen. Dat had een 23-jarige man uit Kerkdriel gedaan uit kwaadheid over een politiecontrole.

Toen hij de ruit insloeg was hij aan zijn arm gewond geraakt. Even tevoren was hij als bestuurder van een personenauto op de Kerkstraat met te hoge snelheid de surveillerende politieauto gepasseerd. De politie was hem nagereden en de bestuurder stopte eigener beweging. Vervolgens had de politie de man aangehouden mede omdat vermoed werd dat hij teveel gedronken had. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij had een flinke wond aan zijn arm die met meerdere hechtingen behandeld werd. De bewoner heeft aangifte gedaan en er is tegen de 23-jarige Kerkdrielenaar proces-verbaal opgemaakt.

Een andere 23-jarige Kerkdrielenaar die herhaaldelijk probeerde de aanhouding te verhinderen werd eveneens aangehouden. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is eveneens proces-verbaal opgemaakt.