Politie Drenthe

Zondag

Assen 05-06-2005

Politie bekeurt bromfietser na verlaten plaats ongeval

BOVENSMILDE De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. Een 32-jarige vrouw uit Bovensmilde vertelde dat ze met haar auto bij een snackbar wegreed op de Hoofdweg, maar geen voorrang verleende aan een bromfietser. De bromfietser kwam ten val en de scooter raakte beschadigd. De auto had geen schade. De bromfietser wilde er geen politie bij en ging er plotseling vandoor. De bestuurster van de auto meldde het voorval toch bij de politie. Agenten zijn op zoek gegaan naar de jongen, die in het gezelschap was van een groepje scooterjongens. In de richting van Assen werd de bromfietsbestuurder gesignaleerd en aangesproken. De 17-jarige jongen uit Assen bleek niet verzekerd te zijn. De jongen kreeg alsnog een bekeuring voor het niet verzekerd zijn en het verlaten van de plaats ongeval. De bromfiets is tijdelijk achter het politiebureau gestald. (BPS 05-146732)

Dodelijk ongeval
HIJKEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige jongen uit Bovensmilde om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. De jongen reed in zijn personenauto over het Oranjekanaal ZZ in de richting van Hijken. Hij is door nog onbekende oorzaak met zijn wielen in de berm gekomen, in de slip geraakt en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. (BPS 05-146811)

Politie houdt alcomobilisten aan
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 315 ugl. (ongeveer 0,7 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-146765)
HOOGEVEEN Agenten hebben op de Zuidwoldigerweg een 38-jarige man uit Kortenhoef aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 240 ugl. (ongeveer 0,55 promille). De man kreeg een dagvaarding mee naar huis. Hij is reeds eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed en zit nog in zijn proeftijd. (BPS 05-146774)

Politie houdt te jonge en te dronken bestuurder aan HOOGEVEEN Agenten hebben tegen een 17-jarige jongen uit Steenwijk proces-verbaal opgemaakt. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een ongeval met letsel op de N37 bij de afrit Hollandscheveld. In de berm lag een auto op de kop in de berm. Het letsel van de te jonge bestuurder bleek mee te vallen. Hij had wonder boven wonder alleen zijn tand door de lip. De jongen bleek ook nog eens te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 620 ugl. (ongeveer 1,4 promille). De verdachte had zonder toestemming de auto van zijn ouders meegenomen. De auto is afgesleept. (BPS 05-146776)

Politie bekeurt twee bromfietsers
GASSELTE De politie heeft zaterdagmiddag een bromfietsbestuurder bekeurd voor het niet gebruik van het verplichte (brom)fietspad aan de Jan Hugeslaan. De jongen reed met zijn snorfiets over de rotonde. Toen de agent de jongeman bekeurde, kwam er een tweede bromfietser langs, die eveneens over de rotonde reed. Ook hij kreeg een proces-verbaal. (De gegevens van beide jongens zijn nog niet in het politiesysteem verwerkt en zijn daarom niet vermeld in het persbericht). (BPS 05-14662)

Scooterrijder bekeurd
GIETEN De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Gieten bekeurd op de Asserstraat. De bromfietser reed zonder zijn helm, hij is niet in het bezit van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets heeft te veel vermogen. De jongen heeft diverse bekeuringen gekregen. (BPS 05-146726)

Agenten bekeuren mini biker
GIETEN De politie heeft zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige jongen uit Gieten. Hij reed over de Brink op een mini bike de Schoolstraat in. Hij droeg geen helm en had geen geldig verzekeringsbewijs. De jongen heeft diverse bekeuringen ontvangen. De mini bike is voorlopig uit het verkeer gehaald. (BPS 05-146727)

Bromfietser bekeurd
MEPPEL Agenten hebben zaterdagavond een 26-jarige jongen uit Meppel bekeurd. De jongen reed op een snorfiets op de Groenmarkt. Hij reed zonder verlichting, had geen bromfietscertificaat en was niet verzekerd. Hij kreeg diverse bekeuringen. (BPS 05-146779)

Inbreker op zoek naar slaapplaats; politie verricht aanhouding ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Assen aangehouden aan de Oude Molenstraat. Agenten zagen tijdens hun surveillance dat er bij een pand een raam was geforceerd. De verdachte bleek te hebben ingebroken, omdat hij op zoek was naar een slaapplaats. Hij is ingesloten. (BPS 05-146761)

Marechaussee houdt dief aan
ASSEN Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens diefstal. De verdachte fietste op de Industrieweg en had zojuist een verkeersbord gestolen. Het bord kwam net onder zijn jas vandaan. De Marechaussee heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De jongen kreeg een bekeuring van 130,-. De verdachte is heengezonden. (BPS 05-146782)

Twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden (35 en 20 jaar oud uit respectievelijk s Gravenhage en Hoogeveen). De mannen worden er van verdacht een 21-jarige jongen uit Hoogeveen te hebben mishandeld aan de Schoolstraat. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 05-146802)

Dader van mishandeling krijgt boete van 240,-
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij bekende tijdens zijn verhoor op het politiebureau een 17-jarige plaatsgenoot op de Voorste Bree te hebben mishandeld. Volgens de dader had het slachtoffer iets naar hem geroepen wat hem niet aanstond. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een transactie van 240,- aangeboden en hij moet een vergoeding betalen aan het slachtoffer voor immateriële schade. (BPS 05-146666)

Auto en garage uitgebrand
WEITEVEEN Zaterdagmiddag is aan de Kerkenweg rond 15.30 uur een auto en de garage waarin het voertuig stond, uitgebrand. Toen de eigenaar de sleutel uit het autoslot wilde halen, begon de auto spontaan te lopen. Op dat moment brak er brand uit. De bewoners hebben direct 1-1-2 gebeld, maar de brandweer kon niet meer voorkomen dat de garage uitbrandde. (BPS 05-146686)

Jongeman bekeurd voor het veroorzaken van overlast NIJEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Nijeveen aangehouden. De jongen stond met een groepje jongeren bij de bibliotheek aan de Burgemeester Haitsmalaan en opende zojuist een flesje bier. De agenten wilden hem daarvoor bekeuren, maar hij gaf een valse naam op. Hij wilde niet meewerken, begon te schreeuwen en verzette zich hevig. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Onderweg naar het politiebureau schold de jongen de agenten uit en gedroeg zich nog steeds vervelend. Hij is uiteindelijk overgedragen aan zijn vader. Bovendien ging hij naar huis met bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, nuttigen van drank en het in kennelijke staat van dronkenschap bevinden op de openbare weg. (BPS 05146763)

Politie houdt mannen aan voor belediging
PESSE Tijdens een alcoholcontrole aan de Beilerstraat in de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 32-jarige man uit Pesse bekeurd voor belediging. De man fietste tijdens de controle langs agenten en schold hun uit. De man werd daarop aangehouden. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij ingesloten voor verhoor op een later tijdstip. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-146769)
ASSEN Toen agenten in de nacht van zaterdag op zondag in de Mulderstraat en groepje vechtende jongeren uit elkaar haalde, werden zijn uitgescholden door een 20-jarige jongen uit Assen. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee naar huis (BPS 05-146793)

Man bekend gewapende overval Westerbork
EMMEN De 48-jarige vrouw uit Erm die vrijdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval in Westerbork is zaterdagmiddag vrijgelaten. Zij bleek na onderzoek niets met de zaak te maken te hebben. De man heeft inmiddels bekend de overval te hebben gepleegd.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Visser zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 8.00 uur overnemen. Tel. 0592-361965 of 06-51 61 1629.