Politie Limburg-Zuid
| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Bert Boosten
Datum : zondag 5 juni 2005
Opmerkingen : Geen

Landgraaf; bijna aanrijding door dronken automobilist.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Hereweg in Landgraaf een 50-jarige inwoner uit de plaats aangehouden. De man had kort daarvoor op dezelfde weg bijna een aanrijding veroorzaakt met een politieauto. In een bocht kwam de Landgravenaar, die zonder verlichting reed, op de linker weghelft, waardoor een hem tegemoetkomende politieauto moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De man moest een blaastest ondergaan. Hij blies 2 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.

Mechelen; dronken automobilist rijdt terras op

Een 47-jarige inwoner van Mechelen is zaterdagavond omstreeks 20.15 uur met zijn auto een terras aan de Wienberg in Mechelen opgereden. Op het terras zat op dat moment niemand, waardoor de er alleen sprake was van materiele schade. De man moest een blaastest ondergaan en blies daarbij 1,1 promille. Zijn auto liep dusdanig flink schade op dat het kentekenbewijs werd ingevorderd.

Vaals; verdachte brandstichting weer vrij

De 64-jarige verdachte die vrijdag werd aangehouden, in verband met een brand in een winkel/woning aan de Maastrichterlaan in Vaals, is zaterdag in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. Uit het onderzoek is gebleken dat er te weinig redenen zijn de man nog langer vast te houden.

Munstergeleen; politie zoekt dader van brandstichtingen

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden in korte tijd in Munstergeleen enkele branden gesticht. Omstreeks 01.00 uur brandden enkele coniferen bij een parkeerplaats van een restaurant aan de Geleenstraat. Even later kwam er een melding dat er coniferen brandden bij een woning aan de Bronkboomstraat. In beide gevallen moest de brandweer aan te pas komen om het vuur te blussen. Volgens de brandweer had zij eerder die nacht in Munstergeleen ook al brandjes moeten blussen van coniferen en een elektriciteitshuisje.

Sittard; jongeman toont billen voor raam politiebureau

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 14-jarige inwoner van Sittard aangehouden, die in gezelschap van twee 13-jarige plaatsgenoten voor het raam van het politiebureau aan het Stationsplein zijn billen toonde aan een dienstdoende agent.
Nadat de jongeman tot tweemaal toe in de richting van de agent, die in de hal van het politiebureau aanwezig was, zijn broek liet zakken en zijn achterwerk toonde, gingen hij en zijn metgezellen ervandoor. Na een korte speurtocht troffen agenten twee van de drie jongens aan op de Agricolastraat. De derde jongeman, de verdachte, had zich verstop en kwam even later uit struiken tevoorschijn.
Nadat tegen de "showman" proces-verbaal was opgemaakt mocht hij gekleed en wel het bureau verlaten.

Maastricht; veel wapentuig aangetroffen bij actie preventief fouilleren

Zaterdagavond en -nacht heeft de politie aan de Maagdendries in Maastricht een actie preventief fouilleren gehouden.

Er werden 200 voertuigen, ruim 500 personen gecontroleerd en vijf personen aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
In de voertuigen en bij personen troffen agenten de volgende verboden wapens aan: 21 messen, een ploertendoder, 6 slagwapens, 2 neppistolen en 3 busjes traangas.

Het totaal aan geïnde boetes bedroeg ruim E3800,- .
Tegelijkertijd met de fouilleringsactie moesten 255 automobilisten een blaastest ondergaan. Hierbij bleek dat 8 bestuurders teveel hadden gedronken

Aan de acte werd deelgenomen door zo'n 50 politiemensen.

Beek; automobilist laat 16-jarig slachtoffer achter na aanrijding

Zaterdag heeft een 16-jarige inwoonster van Beek bij de politie aangifte gedaan van een doorrijding na aanrijding. Het slachtoffer reed vrijdagmorgen omstreeks 08.15 uur met haar fiets op de Prins Mauritslaan en werd op de kruising met de oprit naar de autosnelweg aangereden door een onbekend gebleven automobilist. Deze stopte even en reed daarna verder. Het slachtoffer raakte licht gewond. Het meisje liep een lichte hersenschudding en diverse schaafwonden op. Haar fiets raakte flink beschadigd.

Na de aanrijding is het meisje zelf met haar verwrongen fiets naar huis gelopen. Een vrouw met een hondje, heeft zich nog om haar bekommerd. De politie zoekt deze vrouw als getuige.

Sittard; brandstichting in kelder van flatgebouw

Zaterdagmorgen omstreeks 09.30 werd brand ontdekt in een berging van een kelder in een flatgebouw aan de Clotildestraat in Sittard. Twee fietsen en een snorfiets raakten zwaar beschadigd. Vermoedelijk werd de brand gesticht in een fietstas van een van de fietsen. Een 39-jarige bewoner van de flat deed aangifte bij de politie. Hij is de eigenaar van de tweewielers.

Banholt; inbraakmelding leidt naar hennepplantage

Naar aanleiding van een inbraakmelding ontdekten agenten zaterdagavond in een woning aan de Terhorst in Banholt een hennepplantage.

Bij de politie was gemeld dat er aan de achterzijde van de woning een ruit was vernield, terwijl een schuifdeur gedeeltelijk openstond. Agenten die poolshoogte namen, ontdekten in de kelder van de woning, een hennepplantage ter grootte van 321 planten.

De woning was niet gemeubileerd, maak kennelijk wel nog bewoond want op een van de slaapkamers vonden agenten enkele matrassen, die kennelijk als slaapplaats werden gebruikt.

Alle hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen.
De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepplantage.

Maastricht; auto vermoedelijk in brand gestoken

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 01.30 uur en 2.20 uur hebben onbekenden op de Kolonel Millerstraat in Maastricht vermoedelijk een auto in brand gestoken. De auto brandde helemaal uit.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Maastricht; schennispleger actief

De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe bromscooter, die zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur ten overstaan van een 64-jarige bewoonster van een woning aan de Redemptielaan in Maastricht schennis der eerbaarheid pleegde.
De dader liet zijn broek zakken en toonde zijn geslachtsdeel. Nadat de vrouw de jongeman iets toeriep, verdween hij.

Op 28 mei van dit jaar bleek dezelfde schennispleger op dezelfde plaats actief te zijn geweest. De politie is hem op het spoor en hoopt hem spoedig te kunnen aanhouden.

Heerlen; jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de John F. Kennedylaan in Heerlen drie 16-jarige jongens uit Heerlen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het vernielen van enkele geparkeerde auto's. Op de Klaverstraat bleken twee auto's en op de Froweinstraat één auto te zijn vernield. Van alle auto's was de linker buitenspiegel stuk.

De politie houdt er rekening mee dat het drietal voor meer vernielingen in aanmerking komt.

Heerlen; aanhoudingen na vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie tussenbeide komen bij een vechtpartij op de kruising van de Akerstraat en de Putgraaf. Een van de aanwezige personen, een 22-jarige Heerlenaar, werd als verdachte van eenvoudige mishandeling aangehouden.

Op het moment dat agenten ter plaatse waren vernielde een van de aanwezige jongeren een ruit van een winkel. De dader, eveneens een 22-jarige Heerlenaar, rende weg. Hij werd direct aangehouden en bleek een flinke snijwond in zijn rechter hand te hebben opgelopen. Bij de eerste hulp van het ziekenhuis werd de verwonding van de Heerlenaar op diverse plaatsen gehecht. Daarna werd ook hij aangehouden.

Beide mannen werden ingesloten.

Brunssum; twee mannen ernstig mishandeld

Zaterdagmorgen omstreeks 03.45 uur vond er op de Rumpenerstraat in Brunssum een vechtpartij plaats waarbij twee gewonden zijn gevallen. Deze gewonden, beiden inwoners van Brunssum (39 en 44 jaar) werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij voor korte tijd werden opgenomen. Beide slachtoffers hadden diverse ernstige kneuzingen en bloeduitstortingen over hun hele lichaam en in hun gezicht opgelopen.
Vermoedelijk zijn de twee slachtoffers twee meisjes te hulp geschoten toen deze door een groep jongeren werden lastig gevallen. De groep keerde zich vervolgens tegen het tweetal, die meerdere malen geschopt werden toen zij op de grond lagen.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze openlijke geweldpleging en zoekt getuigen.

---- --