Politie Zeeland


---


O-3106-2005 Verkeersongeval, Goes

Op de A58, ter hoogte van Goes, heeft zaterdag rond 18.32 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 50-jarige Middelburger had niet voortdurend zijn voertuig (personenauto) onder controle en reed tegen de vangrail aan. De vangrail, en de auto van de Middelburger, beschadigden. Door een alert reagerende passant, een politieagent die in zijn vrije tijd was, werd de auto van de man de vluchtstrook op gereden, zodat ergere ongelukken werden voorkomen.


Z-3107-2005 Onder invloed, Schoondijke


Op de Lange Heerenstraat in Schoondijke is een 71-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op het rijden onder invloed.


De man reed in zijn auto, toen hij, omstreeks 21.33 uur op zaterdagavond, een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.


W-3108-2005 Aangehouden wegens belediging, Vlissingen


Een 32-jarige vrouw uit Vlissingen is zaterdagavond rond 21.47 uur aangehouden omdat zij een politieman beledigde.


Omdat de vrouw diverse verkeersovertredingen beging, besloot een agent de vrouw, in haar auto, aan de kant van de weg te dirigeren. Toen de agent de vrouw naar haar rijbewijs vroeg, schold de vrouw hem uit. De agent riep de assistentie in van collega's, omdat hij de vrouw had aangehouden, maar niet naar het bureau kon vervoeren. Hij wilde de vrouw beletten om, tijdens het wachten hierop, weg te rijden en ging achter de auto van de vrouw staan. Hierop begon de vrouw achteruit te rijden en reed tegen de benen van de agent aan. De agent wilde het afgesloten autoportier openen en stak zijn arm door het geopende raam. Hierop draaide de vrouw haar raam dicht waardoor de agent klem kwam te zitten. De inmiddels ter plekke gekomen collega's konden de agent uit zijn benarde positie bevrijden. De vrouw was uit de auto gekomen en begon de andere agenten te krabben en uit te schelden. Uiteindelijk is zij overgebracht naar het bureau en in een cel gezet. De vrouw wenste geen verklaring voor haar gedrag af te leggen. Zij is, omstreeks 00.30 uur, weer in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-3109-2005 Onder invloed, Sas van Gent


Op de Zandstraat in Sas van Gent is zaterdagavond rond 22.35 uur een 56-jarige Belg uit Lokeren betrapt op het rijden onder invloed.


De man kreeg een rijverbod van een uur, omdat uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Ook kreeg hij een bekeuring.


O-3110-2005 Verkeersongeval, Renesse


Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Roosendaal heeft zaterdag omstreeks 23,08 uur een ongeluk gehad op de Stoofweg.


De man zag te laat dat een andere automobilist afsloeg op de Stoofweg en stuurde zijn auto de berm in. Hier raakte hij een boom en reed deze omver. De auto beschadigde, de man kwam met de schrik vrij.


Z-3111-2005 Onder invloed, Sas van Gent


Een 24-jarige automobilist uit Kampen is zaterdagavond rond 23.32 uur betrapt op het rijden onder invloed.


Hij reed over de Westkade in Sas van Gent toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland