2e persbericht van zondag 5 juni 2005

Eindhoven 05-06-2005 - Berichten uit de regio

Reusel: Vier aanhoudingen na vechtpartij

De politie hield zondagochtend om 5.00 uur vier mannen uit Reusel aan. De mannen, in de leeftijd van 19, 20 (2x) en 25 jaar werden in de Wilhelminalaan aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze zouden in de Wilhelminalaan 18-jarige plaatsgenoot hebben geschopt en geslagen. Met letsel aan hoofd en mogelijk buik is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn Reuselse vriendin werd ook geslagen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Oirschot: Automobilist vliegt uit de bocht en raakt rijbewijs kwijt

Een 22-jarige autobestuurder uit Veldhoven moet zijn rijbewijs inleveren. Dat gebeurde nadat hij zondagochtend omstreeks 5.00 uur uit de bocht vloog en tegen een lichtmast botste toen hij wilde keren op de afrit Oischot aan de A58. Bij hem werd een alcoholpromillage vastgesteld van iets meer dan 0,5 promille. Dit in combinatie met de aanrijding en het feit dat de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Iedereen die op of na 30 maart 2002 voor het eerst een rijbewijs heeft gehaald, krijgt automatisch een beginnersrijbewijs. Bepaalde verkeersovertredingen worden dan geregistreerd bij het Openbaar Ministerie. Wie binnen 5 jaar drie zware overtredingen op zijn of haar naam krijgt, zal geconfronteerd worden met een schorsing van het rijbewijs.

Helmond: Aanhouding man na mishandeling van zijn vrouw

Een 53-jarige Helmonder is zondagochtend om 5.10 uur in zijn woning in Helmond-Oost aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 40-jarige echtgenote. Het slachtoffer heeft van de mishandeling aangifte gedaan. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Waalre: Diefstal fotocamera en geld

Zondagochtend is er tussen 0.05 en 4.15 uur ingebroken in een woning aan de Malvalaan. Gestolen zijn onder andere een fotocamera en een onbekend geldbedrag. De dader wist de woning binnen te dringen via de achterdeur die niet was afgesloten.