Politie Zeeland


---


Z-3100-2005 Mishandeling na aanrijding, Westdorpe

Na een aanrijding waarbij buitenspiegels van twee personenauto's tegen elkaar aan waren geklapt is, zaterdagavond een 23-jarige man uit Valkenburg, mishandeld door zijn "tegenpartij" van de aanrijding.
De aanrijding vond plaats op de Graaf Jansdijk in Westdorpe. Omdat de Valkenburger geparkeerde auto's aan het inhalen was, verwachtte hij dat de bestuurder van de tegemoetkomende auto, een 57-jarige man uit de gemeente Terneuzen, hem voor zou laten gaan op de smalle dijk. Dit deed de automobilist niet en dus klapten beide buitenspiegels tegen elkaar aan. De Valkenburger is naar de Terneuzenaar toegelopen en heeft geprobeerd de schade samen te regelen. De Valkenburger bemerkte echter dat de Terneuzenaar mogelijk gedronken zou hebben en heeft hierop de politie gebeld. Op het moment dat de Valkenburger zijn bevindingen deelde met de Terneuzenaar, werd de laatsgenoemde kwaad en gaf de Valkenburger een "knietje" en sloeg hem tegen zijn kaak. De Valkenburger is aangifte van de mishandeling gaan doen en heeft het kenteken van de auto doorgegeven aan de politie. Die is naar de woning van de verdachte gegaan en heeft daar, omstreeks 21.10 uur, de man aangehouden. Op het bureau heeft de man zijn rijbewijs moeten inleveren. Getuigen van de aanrijding verklaarden dat de Terneuzenaar zelf in zijn auto had gereden ten tijde van de aanrijding. De man zelf ontkent dit in alle toonaarden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-3101-2005 Aangehouden na gooien van glas, Breskens

Een 20-jarige man uit de gemeente Sittard is in de vroege zaterdagochtend (omstreeks 04.15 uur) aangehouden, omdat hij er van wordt verdacht een glas te hebben gegooid naar een 21-jarige man uit Breskens.
De man uit Breskens liep hierdoor snijwonden in zijn hals op, die in het ziekenhuis gehecht moesten worden. De man uit Sittard verklaarde zich niets van het incident te herinneren. Diverse getuigen van het voorval worden nog gehoord. De man uit Sittard is nog niet in vrijheid gesteld.


O-3102-2005 Verkeersongeval, Oud Vossemeer

Op de Mareweg in Oud Vossemeer heeft zaterdag rond 15.27 uur een ongeval plaatsgevonden.
Een 34-jarige man uit de gemeente Bergen op Zoom trapte op zijn rem. Een 42-jarige motorrijder uit Nieuwe Tonge merkte dit te laat op en reed achterop de auto. Hierdoor kwam hij ten val. De motor en de auto zijn door dit voorval beschadigd.


O-3103-2005 Ingebroken in caravan, Renesse

Op de Hogezoom in Renesse is ingebroken in een caravan.
De inbraak werd zaterdag ontdekt omstreeks 15.48 uur. Uit de caravan zijn twee fietsen weggenomen, evenals servies en andere huishoudelijke goederen. Het is niet bekend hoe de dader(s) de caravan zijn binnengekomen.


W-3104-2005 Spiegel vernield, Middelburg

Van een auto die geparkeerd stond aan de Vlissingsesingel in Middelburg werd zaterdag tussen 01.00 en 10.00 uur een buitenspiegel vernield.
Een schadebedrag is niet bekend.


W-3105-2005 Auto bekrast, Vlissingen

Tussen 1 juni jl. en zaterdag 15.00 uur werd een geparkeerde auto bekrast.
De auto stond geparkeerd aan de Van der Brugghenstraat in Vlissingen. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.