Politie Zuid-Holland-Zuid

05/06 Hoeksche Waard

05-06-2005 - persberichten district III

ONDER INVLOED TEGEN BOOM
MIJNSHEERENLAND- Op vrijdagmorgen 3 juni 2005 omstreeks 06.45 uur is op de Provincialeweg N217 een bestelauto tegen een boom gebotst. De bestuurder, een 34-jarige man uit Maasdam, die vermoedelijk in slaap viel, kwam met de schrik vrij. Politieagenten roken alcohol en lieten de man blazen. Hij blies positief en politieagenten hielden hem aan. Tijdens de blaastest in het bureau blies hij ruim boven de streep (480 ugl/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder verklaarde dat hij de vorige avond alcohol had gedronken en hij zich niet realiseerde dat de alcohol nog in zijn lichaam zat.

SCHADE GEREDEN AAN AUTO
S GRAVENDEEL De politie heeft op zaterdagmiddag 4 juni een 20-jarige man uit s-Gravendeel aangehouden omdat hij weggereden was na een aanrijding. De man had zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de Hendrik Hamerstraat. Bij het wegrijden raakte hij de naast hem geparkeerde auto. Dit werd gezien door een getuige die het kenteken noteerde en de politie belde. Agenten belden de jongen en vroegen hem terug te komen naar de straat. Dat deed hij. Daar werd hij aangehouden. De jongen werd op het bureau nader gehoord. Hij dacht geen schade gereden te hebben en was daarom weggegaan. De jongeman kreeg een boete van 220 euro.

CONTROLE OP VISSERIJ
REGIO In samenwerking met de KLPD heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid dit weekend aandacht besteed aan visserij op alle grote en kleine rivieren in de regio. De actie duurde drie avonden en voornachten (donderdag, vrijdag en zaterdag). Er werden in totaal 102 vissers gecontroleerd. Hiervan kregen er 21 een bekeuring. Dit was vooral voor het vissen zonder vergunning. Een visstroper werd op heterdaad betrapt bij het plaatsen van fuiken. In totaal werden 13 fuiken in beslag genomen.