Politie Zuid-Holland-Zuid


05/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden


05-06-2005 - persberichten district II

CONTROLE OP VISSERIJ
REGIO In samenwerking met de KLPD heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid dit weekend aandacht besteed aan visserij op alle grote en kleine rivieren in de regio. De actie duurde drie avonden en voornachten (donderdag, vrijdag en zaterdag). Er werden in totaal 102 vissers gecontroleerd. Hiervan kregen er 21 een bekeuring. Dit was vooral voor het vissen zonder vergunning. Een visstroper werd op heterdaad betrapt bij het plaatsen van fuiken. In totaal werden 13 fuiken in beslag genomen.

DIEFSTAL VANAF BOUWTERREIN
ALBLASSERDAM- In de nacht van donderdag 2 juni op vrijdag 3 juni 2005 zijn vanaf een bouwterrein aan de van Hennaertweg een 1-assige aanhangwagen en twee zogenaamde stampers (worden gebruikt om grond aan te stampen bij kabelgeulen) gestolen. Men is op het terrein gekomen nadat een gedeelte van het hekwerk is losgeschroefd. De politie onderzoekt de diefstal.

MAGNETRON
AMEIDE- Op vrijdagmorgen 23 juni 2005 omstreeks 11.00 uur brak een keukenbrand uit in een woning aan de Liesveldweg. Er was brand ontstaan in een magnetron. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand. De bewoners waren niet thuis. De brand werd door de buren ontdekt die meteen alarm sloegen. De brandschade viel mee. Wel liep de gehele woning rookschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

GEISER
GORINCHEM- Een 32-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een geiser. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 3 juni 2005 omstreeks 09.00 uur in een woning aan de IJsbaan. De man had een deur van een leegstaande woning opengebroken en had de geiser en leidingen gedemonteerd. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte eerder uit verschillende leegstaande woningen koperen leidingen had gestolen. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

DOORGEREDEN NA BOTSING
ALBLASSERDAM De politie heeft vrijdagmiddag 3 juni een 16-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden omdat hij was doorgereden na een ongeval. De jongen botste tegen de auto van een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam. Dit gebeurde op de kruising van de Blokmakersstraat met de Lekstraat. De vrouw reed in de Blokmakersstraat in de richting van de West-Kinderstraat. Ter hoogte van de kruising van de Lekstraat kwam de bromfietser die de Blokmakersstraat in wilde draaien waar net de auto vandaan kwam. Vermoedelijk schrok de jongen, gleed met de bromfiets onderuit en raakte de auto. Nadat bleek dat de jongen geen schade aan de bromfiets had maar de vrouw wel aan haar auto, ging de jongen er op de bromfiets vandoor. De automobiliste belde de politie. Agenten wisten de jongen te traceren. Hij was weggereden van de plaats van het ongeval omdat hij in paniek raakte; de bromfiets was namelijk van een vriendje en de jongen zelf was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen is na verhoor heengezonden. De schade wordt onderling geregeld.

NIET EENS MET AANHOUDING
PAPENDRECHT De politie heeft vrijdagavond 3 juni een 16-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden die zich hinderlijk gedroeg toen zijn maatje een 15-jarige jongen uit Sliedrecht werd aangehouden op verdenking van vernieling van een schutting aan de Schooldwarsstraat. De 16-jarige kwam verhaal halen bij de politie omtrent de aanhouding van zijn vriend en was niet van plan weg te gaan. Omdat de jongen na meerdere vorderingen om weg te gaan, dit weigerde, werd hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. De 16-jarige werd ingesloten in het politiebureau in Sliedrecht. De andere jongen (15) die verdacht werd van de vernieling van de schutting werd heengezonden. Er bleken geen duidelijke aanwijzingen te zijn dat hij dit zou hebben gedaan.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 juni een
30-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw 30-jarige vrouw met haar hoofd tegen de muur hebben geduwd waardoor ze letsel in haar gezicht had. Ze ging daarna naar het politiebureau. De man werd vervolgens aangehouden in een woning aan de Amandelhof. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte tegen haar man gedaan.

VOORDEUREN VERNIELD
GORINCHEM - De politie heeft zaterdagavond 4 juni een 33-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden in de Van Beethovenstraat. De vrouw had onder invloed van drugs de ruiten van een aantal voordeuren in de Van Beethovenstraat kapot geslagen. Ook een stenen beeld en diverse buitenlampen werden vernield door de vrouw. De bewoners van de woningen schrokken hevig en zullen aangifte bij de politie doen. De vrouw werd aangehouden en ingesloten.

FIETSENDIEVEN GESNAPT
GORINCHEM Twee 19-jarige jongens uit Gorinchem hebben de diefstal van een fiets aan de Korenbrugstraat moeten bekopen met een boete van 220 euro per persoon. De jongens namen de fiets mee in de nacht van zaterdag 4 juni. Ze deden dit omdat een van de twee 19-jarigen wel een fiets kon gebruiken en hun eigen fiets ook wel eens gestolen was. Politie in burger zag een van de 19-jarigen met de fiets slepen in de Korenbrugstraat en hield de jongen aan. Hij bekende samen met een vriend de fiets gestolen te hebben. De vriend meldde zich op zaterdagochtend 4 juni op het politiebureau in Gorinchem. Na verhoor mochten beiden weer naar huis. De fiets wordt terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

GORINCHEM Drie jongens van 16, 17 en 18 jaar uit Gorinchem zijn in de nacht van zaterdag 4 juni eveneens aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie zag nabij het politiebureau aan de Willem de Vries Robbeweg twee knapen op een snorfiets een fiets vervoerden. De achterpassagier hield de fiets vast terwijl het achterwiel over de straat sleepte terwijl dit op slot was. De politie ging de twee achterna en liet ze stoppen op de Arkelstraat. De fiets bleken de jongens te hebben gestolen op de Varkensmarkt. De twee werden aangehouden voor diefstal in vereniging. Ze verklaarden de fiets gestolen te hebben met nog een derde persoon. Deze 18-jarige werd later aangehouden op het politiebureau in Gorinchem. De drie jongens werden ingesloten.

JONG DE FOUT IN
SLIEDRECHT Een 19-jarige jongeman uit Sliedrecht is in de nacht van zondag 5 juni zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een dollemansrit door Sliedrecht. De bestuurder had ook nog eens teveel gedronken. De jongeman had pas een half jaar het roze papiertje in zijn bezit. Hij trok de aandacht van de politie op de A15 waar hij met hoge snelheid over heen ging. Ter hoogte van de afslag Wijngaarden ging hij opeens vol in de remmen en nam de afslag. Hij reed daarbij volledig over de vluchtstrook. Vervolgens ging de automobilist met een snelheid van
120/130 km per uur over de Parallelweg en vervolgens met een gang van
80 km per uur over de Stationsweg. Op de Kerkbuurt werd door de bestuurder zon 70 kilometer per uur gereden. Op de Rembrandtlaan wist de politie hem te stoppen. De jongeman moest blazen en blies boven de streep (450 ugl). Gezien het rijgedrag, alcoholgebruik en het feit dat de jongen nog maar net zijn rijbewijs heeft, heeft de politie het rijbewijs ingevorderd.

TEVEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni een 39-jarige vrouw uit Ridderkerk aangehouden omdat ze met teveel drank op autoreed. De vrouw werd op De Helling in Alblasserdam aan de kant gezet door de politie in verband met een routinecontrole. Ze blies ver boven de streep (640 ugl) en kreeg een rijverbod van 7 uur. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

GORINCHEM Een 21-jarige man uit Hoogland is in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De politie voerde een alcoholcontrole uit op de Spijksedijk en constateerde dat de jongeman met teveel drank op achter het stuur zat (580 ugl). Hij kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

SLIEDRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni een 33-jarige man uit Ridderkerk aangehouden omdat hij met teveel drank autoreed. De man reed op de Stationsweg en vroeg aan passerende agenten waar hij het politiebureau kon vinden omdat hij zijn vrouw op zou halen bij het politiebureau. De politie ging hem voor en kreeg ondertussen door via collegas dat de man mogelijk met teveel alcohol op autoreed. Hij moest dan ook op het bureau blazen. Hij blies ver boven de streep (630 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uren.

BELEDIGING AGENT
SLIEDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zondag 5 juni een
36-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie. De politie controleerde een voertuig met daarin twee mannen. Dit was in de Havikstraat. De zijruiten van de auto waren met zwart folie beplakt. Dit mag niet. De bestuurder kreeg daarvoor een bekeuring. De passagier was het niet eens met de bekeuring en vroeg om nadere uitleg. De agent gaf de uitleg nogmaals maar de passagier werd steeds bozer. De agent zat op dat moment in de wagen de bekeuring uit te schrijven. De 36-jarige man werd zo boos dat hij het portier van de auto tegen de agent aangooide. Daarop stapte de agent en zijn collega uit en wezen de man op zijn gedrag. De agent kreeg een duw en werd vervolgens bij de keel gegrepen door de
36-jarige. De twee agenten wisten de man te overmeesteren en hielden hem aan. Hij bleef zich hevig verzetten. In de politieauto trapte hij zo hard tegen de deur dat deze ontzet raakte. De man werd ingesloten.