Politie Zuid-Holland-Zuid


05/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


05-06-2005 - persberichten district I

CONTROLE OP VISSERIJ
REGIO In samenwerking met de KLPD heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid dit weekend aandacht besteed aan visserij op alle grote en kleine rivieren in de regio. De actie duurde drie avonden en voornachten (donderdag, vrijdag en zaterdag). Er werden in totaal 102 vissers gecontroleerd. Hiervan kregen er 21 een bekeuring. Dit was vooral voor het vissen zonder vergunning. Een visstroper werd op heterdaad betrapt bij het plaatsen van fuiken. In totaal werden 13 fuiken in beslag genomen.

GESTOLEN SNORFIETS BIJ TOEVAL ONTDEKT
DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond 3 juni een 41-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De vrouw liep met haar snorfiets op de Spuiweg en wenkte een agent met de vraag om een bougiesleutel. Haar snorfiets startte niet meer. De sleutel had de agent niet. Echter, bij nader onderzoek aan de snorfiets rees bij de agent het vermoeden dat de snorfiets was gestolen. Dit bleek zo te zijn. Op 19 april j.l. was er aangifte gedaan van diefstal van de bromfiets aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht. De 41-jarige werd nader gehoord en verklaarde de bromfiets van een buurjongen te hebben gekregen. De vrouw is na verhoor heengezonden. Ze heeft afstand gedaan van de bromfiets. De politie stelt een onderzoek in.

TEVEEL GEDRONKEN
ZWIJNDRECHT Een 34-jarige vrouw uit Zwijndrecht is op vrijdagavond 3 juni in de Munnikensteeg aangehouden nadat zij met haar bromfiets ten val was gekomen. De vrouw had teveel gedronken (650 ugl). De vrouw was vermoedelijk met haar bromfiets onderuit gegaan in de bocht ter hoogte van de Ballade. Ze had een paar kleine schaafwondjes. Agenten die ter plaatse gingen, bemerkten dat de vrouw moeilijk verstaanbaar was. De politie vermoedde door alcohol. Dit bleek later ook na een blaastest. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle en kreeg later een rijverbod van 7 uren.

JONGENS BESCHADIGEN AUTO
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 juni twee mannen van 23 en 25 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/vernieling. Een 20-jarige jongeman reed die nacht over de Brouwersdijk. Voor hem reed een auto met daarin de twee verdachten. Op de kruising van de Brouwersdijk met de Bosboom Toussainstraat wilde de 20-jarige rechtsaf slaan de Bosboom Toussainstraat in. De auto voor hem was voornemens om linksaf de Frans Lebretlaan op te rijden. De twee mannen van 23 en 25 jaar liepen naar de auto van de 20-jarige. Ze schopten tegen de auto en sloegen een barst in de voorruit van de wagen. De 20-jarige jongen belde de politie die direct kwam. De twee mannen zijn verhoord en weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TUINSET UIT TUIN GESTOLEN
GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Tussen donderdag 2 juni 19.00 uur en vrijdag 3 juni 08.00 uur is uit een tuin van een woning aan de Kinkelenburg een tuinset gestolen. De daders bereikten vermoedelijk de tuin via de vijver die is gelegen naast de Schenkeldijk.
De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

KATTEN JAGEN INBREKER WEG
ZWIJNDRECHT - Blazende katten hebben er voor gezorgd dat een inbreker toch maar niet besloot in te breken in een woning aan de Perkstraat in Zwijndrecht. De bewoners van het huis werden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.10 uur wakker door het geluid van blazende katten. Toen ze beneden een kijkje gingen nemen, bleek er dat er geprobeerd was in te breken. De ramen stonden open en de tuinpoort was opengebroken. De politie werd direct ingeschakeld en deed onderzoek. De bewoners hebben aangifte gedaan.

VROUW MISHANDELT MAN
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 4 juni een 55-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van haar
56-jarige man. De twee hebben al langer problemen en dat werd de vrouw te veel. In een woning aan de Abraham Kuyperweg duwde ze haar man omver waardoor hij met zijn hoofd tegen het fornuis viel. De man moest mee naar het ziekenhuis om de verwondingen aan zijn gezicht te laten hechten. De man wilde geen aangifte doen tegen zijn vrouw. Voor beiden zal passende hulpverlening worden gezocht.

STEL KRIJGT KLAPPEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 4 juni drie mannen van 18,
20 en 24 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op de Stationsweg in Zwijndrecht. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging eerder die middag. De politie kreeg een melding dat er ruzie was tussen personen op de Scheepmakerij. Daar bleken een 19-jarige jongeman uit Zwijndrecht en zijn evenoude vriendin te zijn geslagen door drie personen. De aanleiding was een conflict op de Zwijndrechtse brug. De 19-jarige reed daar in de auto met zijn vriendin. Hij ging zijn vriendin naar haar werk aan de Scheepmakerij brengen. De jongeman moest wachten voor de openstaande brug. De drie verdachten reden in een auto op de linkerbaan. Ze wilden met hun auto invoegen voor de
19-jarige. De bestuurders waren het niet eens met elkaar wie nou wie voorrang had moeten geven op de brug. Dit mondde uit in elkaar achterna rijden, naar elkaar dreigen en uiteindelijk aan de Scheepmakerij de klappen over en weer. Toen de politie arriveerde, waren de drie mannen al weg. Ze werden later aangehouden. Na verhoor op het bureau zijn ze in vrijheid gesteld. Het stel heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

DRONKEN MAN RIJDT DOOR NA AANRIJDEN FIETSER
ZWIJNDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 4 juni een 57-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden die met een slok teveel de plaats van een ongeval had verlaten. Op de Kort Ambachtlaan haalde de 57-jarige man twee fietsers in. Hij sneed deze fietsers af waardoor een van hen, een
76-jarige mevrouw uit Zwijndrecht, ten val kwam. Ze raakte niet gewond. De man reed door na het ongeval. De politie hield hem in zijn woning in de Begoniastraat aan. De man had veel te veel gedronken (1095 ugl). Ook bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs rond te rijden. Zijn rijbewijs is alsnog ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

KLAP IN HET GEZICHT
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 4 juni een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van de mishandeling van een
44-jarige man uit Dordrecht. De mishandeling vond die middag plaats. De 44-jarige man reed met zijn vrouw in de auto over het Sweelinckplein. De 19-jarige deed uitdagend naar de man waarop hij uitstapte en vroeg wat er was. Dat moest hij bekopen met een klap in zijn gezicht. De man moest naar het ziekenhuis om zich aan zijn neus te laten behandelen. Daarna deed hij aangifte op het politiebureau. De verdachte werd aangehouden in een woning aan de Sweelinckstraat. Hij is in verzekering gesteld.

BRAND IN WONING
DORDRECHT In een woning aan de Eisingahof heeft zaterdagavond brand gewoed. Het ging om een keukenbrand. Er is vermoedelijk kortsluiting ontstaan in de koelkast waardoor de brand uitbrak. De brandweer bluste de brand. Ten tijde van de brand was de hoofdbewoner, een 21-jarige Dordtenaar, niet in de woning. Zijn hond, een kruising tussen een Stafford en een Bulldog, wel. De hond werd door de brandweer uit de woning gehaald. Het beest bleek geen stamboom te hebben en dus een pitbull te zijn. Het dier werd direct in beslag genomen. De 21-jarige bewoner werd aangehouden en verhoord. Hij heeft afstand van de hond gedaan en is heengezonden.

GELEGENHEID MAAKT DE DIEF
DORDRECHT Een poging tot inbraak in een woning aan de Amazone op zaterdag 4 juni is voor inbrekers een makkie geweest. De dader(s) kwam binnen door het half openstaande keukenraampje aan de voorzijde van de woning open te schroeven. Verder was de voordeur niet slotvast afgesloten, was de glazen schuifpui niet afgesloten, stond een balkondeur half open op een knip, evenals een slaapkamerraam. De 35-jarige bewoner was op vakantie maar had zijn woning duidelijk niet goed afgesloten. Hij kwam direct terug om te zien of er spullen uit zijn woning waren gestolen. Dit was niet het geval. De dader(s) hebben de voordeur van binnenuit geopend en men is verdwenen. De voordeur stond open toen de politie ter plaatse kwam. De politie waarschuwt mensen hun woning goed af te sluiten. Zorg ervoor dat al uw ramen gesloten zijn en goed dicht zitten. De voordeur slotvast dicht en geen ramen half open zetten op een knip.

VADER EN ZOON DOOR HET LINT OP STRAAT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 5 juni een 40-jarige man en zijn 17-jarige zoon aangehouden op het Boris Pasternak-erf. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging . De twee zouden die nacht beschonken op straat hebben gelopen en zonder enige aanleiding bij de naaste buren een ruit hebben ingeslagen. Toen de buurman met zijn vrouw en vrienden thuiskwam, kreeg hij een klap op het hoofd van de
40-jarige man. Ook de vrienden werden geslagen. Een bewoner belde de politie, die direct kwam. Ze hielden de vader en zoon aan. Beiden verzetten zich hevig bij hun aanhouding. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zondag 5 juni een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Kuipershaven. Hij zou die nacht twee jongens hebben mishandeld in de Schrijversstraat. Het gaat om twee 20-jarige jongens uit Dordrecht. De toedracht van de mishandeling wordt onderzocht. Op zondagmiddag 5 juni werd op het politiebureau aan de Nassauweg ook nog een 23-jarige Dordtenaar aangehouden. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij de mishandeling. Beiden verdachten zijn ingesloten.