Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout(5 juni)

TILBURG, 5 juni 2005

Aangehouden voor bedreiging
TILBURG/OOSTERHOUT Een 25-jarige man uit Tilburg is zondag 5 juni even na 01.00 uur in Oosterhout aangehouden nadat hij zaterdagavond kort voor middernacht de vriend van zijn zus in Tilburg had bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Zaterdagavond wilde het slachtoffer, een 24-jarige man uit Oosterhout, zijn vriendin naar huis brengen. In de Reitse Hoevenstraat in Tilburg werd de 24-jarige bedreigd door de broer van zijn vriendin, waarna hij met zijn auto wegvluchtte. De 25-jarige achtervolgde hem en reed daarbij ook tegen zijn auto aan. Nadat de man uit Oosterhout naar zijn woonplaats wist weg te komen werd hij onderweg nog telefonisch met de dood bedreigd.
Omdat de man uit Tilburg had aangekondigd naar Oosterhout te komen om de daad bij het woord te voegen, maakte het slachtoffer zaterdagavond nog melding van het voorval bij de politie in Oosterhout. Dat resulteerde in een onderzoek in de omgeving van het woonadres van de
24-jarige. Daarbij troffen agenten in de buurt een auto aan met daarin de 25-jarige. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar Tilburg gebracht, waar hij is ingesloten.

Politie onderzoekt brutale winkeldiefstal
MADE Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag 4 juni kans gezien om met een vol karretje boodschappen uit een winkel aan de Nieuwstraat weg te lopen zonder de boodschappen te betalen. De man wist de winkel uit te komen via een ingangspoortje, laadde de boodschappen in een auto en verdween. Hij is tot op heden niet achterhaald, maar de politie heeft na het opnemen van de aangifte en een eerste onderzoek voldoende gegevens om dat snel te kunnen doen.

Politie op zoek naar vernielers autospiegels
LAGE ZWALUWE De politie is op zoek naar de onbekenden die in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni een spoor van vernielingen hebben achtergelaten in de Dorpsstraat en Kerkstraat. Van diverse autos is de buitenspiegel afgebroken of eraf getrapt.
Van enkele benadeelde automobilisten heeft de politie al een aangifte opgenomen en stelt nu een nader onderzoek in.

Betrapt op rijden onder invloed
RIJEN Bij een alcoholcontrole op de Rijksweg heeft de politie een
32-jarige man uit Tilburg betrapt op het rijden met te veel drank op. De man blies bij de ademanalyse 860 ug/l, bijna 2 promille. De auto van de man en het buitenlandse rijbewijs bleven op het politiebureau achter. Beide krijgt de man terug als hij de opgelegde boete van 850 euro betaald heeft.

ANDEL Een 57 jarige inwoner uit Andel is op 4 juni omstreeks 21.30 uur gecontroleerd op de Provincialeweg Oost en daar bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol houdende drank. Uitslag ademanalyse
350 Ug/l. De man heeft een rijverbod gekregen voor de duur van 2 uur. Tevens heeft hij een politietransactie aangeboden gekregen.

WERKENDAM - Een 34 jarige inwoonster uit Gorinchem kreeg eveneens een boete opgelegd. Zij reed met teveel drank op, op 5 juni omstreeks 1.45 uur over de Tol te Werkendam. De uitslag van de ademanalyse was 335 Ug.l. Zij kreeg ook een rijverbod voor de duur van twee uur.

Politie onderzoekt inbraken in woningen
NIEUWENDIJK De politie heeft een aangifte opgenomen van de bewoners van een woning aan de Kerkweg. Het afgelopen weekend is daar ingebroken en verdwenen geld en sieraden. Men kwam er binnen na het openbreken van de schuifpui.

WAALWIJK Na het forceren van een klepraampje konden onbekenden inbreken in een woning aan de Rossinistraat. Uit de woning verdween computerapparatuur.

Politie zoekt daders beroving
OOSTERHOUT Een 28-jarige man uit Oosterhout is zondag 5 juni rond
02.00 uur door een groep van 7 mannen belaagd, door hen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee en huissleutels.
Dat gebeurde op de Bronkhorst waar de man door de groep werd omsingeld en plotseling door een van de mannen tegen zijn hoofd werd geslagen. Er volgden nog meer klappen, waarbij ook werd getrapt en waarschijnlijk ook met een ploertendoder is geslagen. De belagers zagen vervolgens kans om de portemonnee en sleutels uit zakken va et slachtoffer de halen waarna ze verdwenen. Het slachtoffer liep bij de mishandeling diverse kneuzingen aan polis, ribben en schouder op. Van hem is een aangifte opgenomen en de zaak is in onderzoek bij de politie.

Voetganger aangereden door taxi
OOSTERHOUT De politie heeft zondag 5 juni een aangifte opgenomen van een 42-jarige man uit Oosterhout. De man deed de aangifte tegen een taxichauffeur omdat die zondag rond 03.20 uur op hem was ingereden. De man wilde de taxi op de Markt laten stoppen, ging daavoor op straat staan, maar de taxi reed door en raakte de Oosterhouter. Die man op de motorkap terecht en viel vervolgens op de grond. De taxi reed verder. De 42-jarige hield er een pijnlijke knie aan over.
De politie onderzoekt de zaak en probeert door het horen van getuigen achter de juiste toedracht van de zaak te komen.

Wateroverlast leidt politie naar hennepkwekerij
OOSTERHOUT Na een melding over wateroverlast gingen agenten een kijkje nemen in een woning aan de Krommebeemd. Daar bleek de begane grond blank te staan. Op zoek naar de oorzaak, dat bleek een overlopend bad te zijn, troffen de agenten in de woning een hennepkwekerij aan. In een slaapkamer op de eerste verdieping vonden ze 200 planten en op zolder nog eens 290. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn afgevoerd.
De bewoner was niet thuis en is nog niet verhoord.

Auteur: Jan Clarijs