Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (5 juni)

TILBURG, 5 juni 2005

Aangehouden voor bedreiging
TILBURG/OOSTERHOUT Een 25-jarige man uit Tilburg is zondag 5 juni even na 01.00 uur in Oosterhout aangehouden nadat hij zaterdagavond kort voor middernacht de vriend van zijn zus in Tilburg had bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Zaterdagavond wilde het slachtoffer, een 24-jarige man uit Oosterhout, zijn vriendin naar huis brengen. In de Reitse Hoevenstraat in Tilburg werd de 24-jarige bedreigd door de broer van zijn vriendin, waarna hij met zijn auto wegvluchtte. De 25-jarige achtervolgde hem en reed daarbij ook tegen zijn auto aan. Nadat de man uit Oosterhout naar zijn woonplaats wist weg te komen werd hij onderweg nog telefonisch met de dood bedreigd.

Omdat de man uit Tilburg had aangekondigd naar Oosterhout te komen om de daad bij het woord te voegen, maakte het slachtoffer zaterdagavond nog melding van het voorval bij de politie in Oosterhout. Dat resulteerde in een onderzoek in de omgeving van het woonadres van de
24-jarige. Daarbij troffen agenten in de buurt een auto aan met daarin de 25-jarige. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar Tilburg gebracht, waar hij is ingesloten.

Aangehouden voor diefstal brievenbussen
TILBURG Twee 15-jarige Tilburgse jongens zijn zondag 5 juni even na
02.00 uur aangehouden omdat ze op het Bizetplantsoen twee brievenbussen uit de grond hadden getrokken en daarmee waren weggelopen.
Na de melding troffen gewaarschuwde agenten het duo in de Gounodlaan aan. Ze hadden geen brievenbus meer bij zich. Een van de bussen is in de bosjes van het Bizetplantsoen teruggevonden.
De twee jeugdigde vandalen zijn na hun verhoor door hun ouders opgehaald.

Winkelbediende verduistert geld van de baas
TILBURG Zaterdagmiddag 4 juni is een 38-jarige Tilburgse vrouw in een winkel op het Wagnerplein betrapt toen ze geld uit de kassa haalde en in haar zak stopte. De vrouw werkt in de winkel en had zo in de loop van de dag voor 165 euro verduisterd. De vrouw is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Minderjarigen aangehouden voor aanranding
TILBURG Twee Tilburgse jongens van 13 en 14 jaar, zijn zaterdagmiddag
4 juni in het zwembad aan de Stappegoorweg aangehouden omdat ze een meisje hadden aangerand. De twee hadden een meisje dat ze van school kennen een kleedhokje ingeduwd, haar broekje uitgetrokken en aan haar billen en borsten gezeten. De twee jongens zijn na hun verhoor aan hun ouders overgedragen.

Jeugdige winkeldievegge aangehouden
TILBURG Zaterdagmiddag 4 juni is een 14-jarig Tilburgs meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje had in een winkel in de Heuvelstraat make-up-spullen uit de verpakking gehaald en de verpakking weggegooid. Daarbij was ze door personeel betrapt en aan de politie overgedragen.

Jongeren illegaal in Westpoint
TILBURG Vier Tilburgse jongens van 13,14 en 15 jaar zijn zondag 5 juni even voor 01.00 uur door bewoners betrapt toen ze in de kelder van de woontoren Westpoint aan de Ringbaan-West rondhingen terwijl ze daar niets te zoeken hadden. De 4 kwamen van een feestje en waren met een gevonden sleutel de flat binnengegaan. Met de lift gingen ze voor de kick naar de bovenste verdieping en vandaar naar de kelder. Daar troffen bewoners de vier aan en droegen hen over aan de inmiddels gewaarschuwde agenten. Na hun verhoor zijn de ouders van het viertal in kennis gesteld en zijn ze opgehaald.

Aangehouden voor openstaande boetes
TILBURG Een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdag 4 juni kort voor middernacht op het Wagnerplein aangehouden omdat hij nog voor ruim 500 euro aan boetes had openstaan. Na een melding van overlast gingen agenten een kijkje nemen en troffen de man slapend in een portiek van een flat aan. Bij het natrekken van zijn persoonsgegevens kwamen de nog openstaande boetes aan het licht.

Gepakt voor rijden met drank op
TILBURG Een 37-jarige man uit Tilburg is zondag 5 juni rond 02.00 uur betrapt op het rijden met teveel drank op. Agenten lieten de man op de Kempenbaan voor een controle stoppen en daarbij kwam het alcoholgebruik aan het licht. Bij de ademanalyse blies de man 975 ug/l (ruim 2 promille). Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur mocht hij weer naar huis.

TILBURG Zondag 5 juni zijn rond 04.30 de twee betrokkenen van een aanrijding op de Schouwburgring voor een onderzoek naar hun alcoholgebruik op het politiebureau terechtgekomen.
De aanrijding ontstond nadat een 20-jarige man uit Tilburg met zijn fiets plotseling naar links uitweek en een 31 jarige automobilist uit Tilburg de man niet meer kon ontwijken. De fietser blies bij de ademanalyse op het bureau 425 ug/l en van de automobilist is een bloedproef afgenomen.

TILBURG Een 21-jarige man uit Dongen die zondagmorgen rond 06.30 uur met zijn auto op de Hart van Brabantlaan tegen enkele geparkeerde autos reed, had eveneens gedronken.
De ademanalyse op het bureau wees 505 ug/l uit. Een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur waren voor de Dongenaar het gevolg.

TILBURG Een 42-jarige Tilburgse vrouw reed zondag 5 juni op de Arke Noestraat met haar auto tegen een geparkeerde auto en reed daarna door. Gewaarschuwde agenten hebben de vrouw thuis aangetroffen en toen bleek dat ze behoorlijk gedronken had. Op het bureau gaf de ademanalyse een resultaat van 850 ug/l (bijna 2 promille) te zien. De vrouw mocht weer naar huis maar moest wel haar rijbewijs inleveren. Verder kreeg ze een rijverbod van 10 uur en uiteraard een proces-verbaal

Auteur: Jan Clarijs