Politie Zaanstreek-waterland
12:48 03-JUN-05
loc.: MONNICKENDAM, GALGERIET

Drie mannen aangehouden in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan het Galgeriet heeft de politie drie mannen uit Hoorn en Amsterdam aangehouden die zich toegang hadden verschaft tot een bedrijfspand. In de ruimte werd twee maanden geleden een hennepkwekerij opgerold, vermoedelijk kwamen de verdachten achtergelaten kweekgoederen ophalen. In een zestal dozen die ze kennelijk hadden klaargezet zaten kleine flesjes met o.a. zoutzuur en kaliumchloraat en een gebruiksaanwijzing. De mannen zijn verhoord over de inbraak en na het opmaken van proces verbaal heengezonden.

22:27 03-JUN-05
loc.: ZAANDAM

Politie houdt verdachte aan bij burenruzie

De politie moest ingrijpen bij een ernstige burenruzie in een straat in Zaandam. Voor de woning gingen vader en moeder en beide dochters van de families elkaar te lijf. Over en weer vielen klappen. Door meerdere buurtbewoners zijn de partijen gescheiden en werd de politie gealarmeerd . Voor deze arriveerde wist de verdachte (50-jarige Zaandammer) zijn 41-jarige buurvrouw op het hoofd te slaan met een honkbalknuppel. Zij en haar man moesten worden overgebracht naar het MCZ. De man met letsel aan zijn gezicht, de vrouw moest een hoofdwond laten hechten. De politie heeft proces verbaal opgemaakt en een groot aantal betrokkenen gehoord.

09:51 04-JUN-05
loc.: PURMEREND, KONINGSVAREN
Brand in woning
Bij een woningbrand heeft een 54-jarige buurman twee kinderen en hun moeder veilig uit het brandende pand geleid. De man werd gealarmeerd door het buurmeisje dat zei dat er brand was uitgebroken in de kamer van haar jongste broertje. De buurman hielp daarop de 34-jarige moeder haar 3-jarige zoontje en gehandicapte dochter om veilig naar buiten te komen. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk heeft de jongste het vuur per ongeluk veroorzaakt. De brandweer had de brand in korte tijd onder controle.

18:35 04-JUN-05
loc.: VOLENDAM, DE DEIMPT

Politie houdt Volendammer aan voor drugsbezit

Op basis van tips heeft de politie een 42-jarige man uit Volendam aangehouden op verdenking van overtreden van de opiumwet. De verdachte gebruikte de leegstaande woning van een familielid als bergplaats voor een voorraad cocaïne. De politie hield de man aan toen hij 15 wikkels uit de woning haalde, in zijn kleding werden nog eens 8 wikkels aangetroffen. De man is ingesloten voor verder onderzoek naar de herkomst en bestemming van de harddrugs.

18:54 04-JUN-05
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Messentrekker aangehouden in Darwinpark

Op aangeven van een alerte getuige heeft de politie een 28-jarige man (zonder vaste woon of verblijfplaats) aangehouden die in het Darwinpark een man en een vrouw (37 en 18) had bedreigd met een mes. De verdachte had het stel, die daar op een bankje zaten, zonder duidelijke aanleiding aangesproken. Om zijn woorden kracht bij te zetten trok hij zelfs een groot formaat mes te voorschijn waarop een worsteling ontstond tussen de man en de verdachte. Het slachtoffer wist hem het mes afhandig te maken waarna de verdachte de benen nam. De getuige hield de meldkamer van de politie op de hoogte van het incident via een mobiele telefoon. De politie kon met een goed signalement de man bij het verlaten van het park aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

21:00 04-JUN-05
loc.: PURMEREND, CENTRUMLAAN

Politie houdt jeugdige brandstichters aan

De politie heeft op een bouwterrein drie jongens uit Purmerend (13, 13 en 14 jaar) aangehouden op heterdaad voor brandstichting/vernieling. De jongens waren bezig met het in brand steken van pakketten isolatiemateriaal. De agenten konden twee pakketten die reeds in brand stonden doven. De jongens krijgen alle drie een HALT taakstraf opgelegd.

23:33 04-JUN-05
loc.: VOLENDAM, MEERGRACHT

Aanhouding voor vernieling

De politie heeft drie jongens uit Volendam (14, 15 en 16 jaar) aangehouden op verdenking van het vernielen van een autospiegel van een bestelbus. Na de vernieling waren twee van de drie verdachten weggerend in de richting van het Boelenspark. Het drietal werd aangetroffen bij een tentje dat ze hadden opgezet voor het nachtvissen. In de directe nabijheid vonden de agenten een winkelwagentje met flessen sterke drank en etenswaren. Na verhoor werden de ouders van de drie beschonken heren ingelicht. Tegen een van de verdachten is proces verbaal opgemaakt.

01:43 04-JUN-05
loc.: OOSTZAAN, KOLKWEG
Alcoholcontrole Oostzaan
Bij een alcoholcontrole op de Kolkweg, gemeente Oostzaan, heeft de politie 609 bestuurders gecontroleerd. Bij 14 bestuurders werd een te hoog alcoholpromillage aangetroffen, bij drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten waarde bedroeg 803 ug/l.
De politie zette 21 mensen in, waaronder motorrijders.

01:44 04-JUN-05
loc.: ZAANDAM, DAM

Man aangehouden met wikkels cocaïne

Een portier van een horecagelegenheid hield een 23-jarige Zaandammer aan die twee wikkels cocaïne bij zich had. De man is overgedragen aan de politie die proces verbaal opmaakte en de cocaïne in beslag nam.

03:30 04-JUN-05
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Rijbewijs kwijt na 62 kilometer te hard

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige Zaandammer. Hij werd door de politie aan de kant gezet nadat was vastgesteld dat hij met 112 kilometer per uur (na correctie met -8 kilometer) over de provincialeweg reed op een wegvak waar 50 kilometer is toegestaan.

03:52 04-JUN-05
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Politie houdt vernieler aan

De politie heeft een 18-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting in toilet van een cafetaria op de Gedempte Gracht. De eigenaar bemerkte een brandlucht en ontdekte dat er een hoeveelheid toiletpapier in brand was gestoken en er voorwerpen in het toilet waren geduwd. Hierop waarschuwde hij de politie die op basis van een signalement drie jongens kon staande houden in de buurt van het station. De eigenaar herkende de verdachte die daarop werd aangehouden. Hij is verhoord en, na enigszins ontnuchterd te zijn, heengezonden.

04:15 04-JUN-05
loc.: ZAANDAM, WILHELMINABRUG

Aanhouding voor mishandeling

Bij de Wilhelminabrug heeft de politie een 27-jarige Zaandammer aangehouden die een 29-jarige plaatsgenoot mishandelde. Tijdens zijn aanhouding verzette de dronken verdachte zich, maar met enig gepast geweld kon hij worden overgebracht naar het hoofdbureau in Zaandijk. Hij had zijn slachtoffer geslagen en geschopt nadat deze een opmerking tegen het gezelschap maakte waar de verdachte zich in bevond. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor mishandeling.

02:47 05-JUN-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Wikkels coke in beslag genomen

De politie heeft bij een 27-jarige man uit Zutphen en een 23-jarige man uit Purmerend drie wikkel cocaïne in beslag genomen. Portiers van een horecagelegenheid hadden de mannen de harddrugs zien gebruiken en lichtten de politie in. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

02:58 05-JUN-05
loc.: ZAANDAM, DAM

Aanhouding na bedreiging en mishandeling barkeeper

Voor de deur van een café heeft de politie een 23-jarige man uit Assendelft aangehouden voor het bedreigen en slaan van een barkeeper. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en moest door vijf agenten naar het bureau Zaantheater worden geleid. Ook in het bureau gedroeg de man zich agressief en wist hij een aansteker mee zijn cel in te nemen. Hiermee probeerde hij een matras in brand te steken, maar de agenten wisten tijdig in te grijpen.
De man is heengezonden met processen verbaal voor mishandeling, het plegen van verzet bij de aanhouding, de vernieling in het politiebureau en het zich niet kunnen legitimeren.

13:07 05-JUN-05
loc.: ZAANDAM, RINGWEG

Alcoholcontrole

Het Verkeershandhavingsteam hield tussen 08.00 uur en 12.00 uur een alcoholcontrole gericht op het uitgaanspubliek uit Westzaan. Er werden 196 blaastesten afgenomen, 8 bestuurders kregen proces verbaal, 1 rijbewijs werd in gevorderd. Hoogst gemeten uitslag 675 ug/l.

---- --