Politie Zeeland


---


O-3097-2005 Getuigen gezocht van mishandeling, Goes

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die in de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.15 uur, heeft plaatsgevonden.
Een 21-jarige Goesenaar was op stap geweest en fietste, met wat vrienden, rond dat tijdstip, op de Ravelijn de Groene Jager in Goes. Hij werd plotseling aangevallen door een groepje mannen. Zij begonnen het 21-jarige slachtoffer te slaan en trappen in zijn gezicht en over zijn lichaam. De politie is ter plekke gekomen en heeft een zoekslag gemaakt in de buurt. Omstreeks 04.45 uur werden twee verdachten op de Ringbaan West aangehouden. Zij voldeden aan het signalement dat het slachtoffer had opgegeven. Een van de verdachten betreft een 18-jarige Goesenaar, hij zit nog steeds vast. De ander betreft een 20-jarige Goesenaar. Hij werd, na verhoor, weer vrijgelaten, omdat bleek dat hij niets met de vechtpartij te maken had. Volgens verklaringen van andere betrokkenen stonden er diverse mensen naar de vechtpartij te kijken. De politie verzoekt dan ook of deze, en andere, getuigen van de mishandeling zich willen melden op het politiebureau in Goes, of bellen met telefoonnummer 0900-8844.


Aanvulling op bericht O-3096-2005 Automobilist onwel op A58

De 81-jarige automobilist uit Huizen is, door onbekende oorzaak, buiten kennis geraakt en is, als gevolg hiervan, van de weg geraakt.
In een sloot die naast de weg lag, is de man weer bij kennis gekomen en bemerkte hij dat zijn vrouw (80 jaar) niet meer op zijn roepen reageerde. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar door een arts is vastgesteld dat de vrouw, als gevolg van het ongeval, was overleden. Vermoedelijk heeft zij inwendig letsel opgelopen en is zij, als gevolg hiervan, overleden.


O-3098-2005 Aangehouden na meldingen over rijgedrag

Op de A58, ter hoogte van Rilland, is zaterdagmiddag rond 17.31 uur, een 34-jarige man uit Steenbergen aangehouden.
Getuigen hadden melding gemaakt van een persoon die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Surveillerende agenten troffen de auto, die hetzelfde kenteken had als de auto waar men over belde, aan langs de kant van de weg. De adem van de bestuurder rook naar alcohol en dus is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na enige tijd werkte de man mee aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij ruim twee maal te veel had gedronken. Omdat de man al eerder voor hetzelfde feit was veroordeeld, werd zijn rijbewijs ingenomen. Waarom de auto langs de kant van de weg stond bleek uit de verklaring van de man; hij had geen benzine meer.
Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.


W-3099-2005 Aanhanger te zwaar beladen, Vrouwenpolder

Op zaterdagavond rond 19.17 uur reed een 41-jarige automobilist uit Zierikzee over de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder.
Achter zijn auto voerde hij een aanhanger die, vermoedelijk, te zwaar beladen was. Op een gegeven moment begon de aanhanger te scharen en raakte de vangrail aan de rechterzijde van de weg. Hij draaide om zijn as en kwam tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg tot stilstand. Gelukkig werden er geen andere voertuigen geraakt en kwam de Zierikzeeenaar met de schrik vrij. Het vermoeden van overbelading werd, door de technische recherche, bevestigd. De aanhanger, met inhoud, woog enkele duizenden kilo's meer dan wettelijk is toegestaan. De automobilist krijgt hiervoor proces-verbaal. Zijn auto en de aanhanger zijn, door een takelbedrijf, weggesleept.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.