Politie Zeeland


---


Z-3112-2005 Onder invloed, Zeeuws Vlaanderen

Een 45-jarige automobilist uit Antwerpen is zaterdagnacht rond 00.20 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de Keerdam in Breskens en werd gecontroleerd door agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een bekeuring.

Ook in Hulst, in de Zoutestraat werd een beschonken bestuurder betrapt. De 46-jarige man uit Hulst moest rond 01.49 uur een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.

In Axel, op de Kanaalkade, werd omstreeks 02.40 uur ook een dronken automobilist betrapt. Deze man, een 27-jarige man uit Axel, moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

In Zaamslag, op de Axelsestraat, werd omstreeks 03.10 uur een 36-jarige Terneuzenaar betrapt op hetzelfde feit. Uit een blaastest bleek dat hij ruim twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.

In Terneuzen, op de Churchilllaan, werd omstreeks 03.30 uur een 20-jarige Terneuzense automobiliste betrapt die teveel had gedronken en toch was gaan rijden. Uit de blaastest bleek dat zij teveel had gedronken. Zij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.

W-3113-2005 Diverse aanhoudingen, Middelburg
Omstreeks 02.02 uur vannacht wilden politieagenten op de Markt in Middelburg een 24-jarige Middelburger bekeuren, omdat hij met een alcoholische drank op de openbare weg liep.
De man wilde zijn gegevens niet opgeven en werd hierom aangehouden. Korte tijd later begon een getuige van bovengenoemd voorval de agenten, die de bekeuring wilden uitschrijven, uit te schelden. Hierop werd deze man, ook een 24-jarige Middelburger, ook aangehouden. Toen keerde een groep van ongeveer 15 mensen zich tegen de agenten. Een van de agenten is, door toedoen van de groep "aanvallers" door een etalageruit van een winkel in de Langeviele gevallen. Hierop is door de agenten pepperspray gebruikt. Een zevental verdachten (6 mannen in de leeftijd van 22 tot 24 jaar oud uit Middelburg en een vrouw van 19 jaar uit de gemeente Borsele) is aangehouden. Van hen zijn inmiddels vier in vrijheid gesteld na het afleggen van verklaringen. Drie verdachten zitten nog vast. De agent is niet gewond geraakt tijdens zijn val.

Toen een glaszetter de ruit van de etalage in de Langeviele aan het herstellen was is zijn telefoon weggenomen door omstanders. De telefoon lag in zijn auto. De auto was niet afgesloten.

O-3114-2005 Inbraak in auto, Goes
Op de Zwembadweg in Goes is vannacht rond 04.44 uur ingebroken in een geparkeerd staande auto.
Een getuige zag een tweetal personen wegrennen bij een geparkeerde auto. Hij is ze enige tijd achterna gegaan, maar is de personen kwijtgeraakt. Hierop is hij terug gegaan naar de parkeerplaats waar de auto stond en zag toen dat er in de auto was ingerboken. Er is nog niet bekend wat er precies weg is.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.