Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 juni 2005

Gewonde na frontale botsing
STEENBERGEN Op zaterdag 4 juni omstreeks 14.10 uur vond een frontale aanrijding plaats op de Randweg Oost te Steenbergen. Een 85-jarige inwoner uit Steenbergen raakte met de wielen van zijn auto rechts naast de weg. Na een stuurcorrectie kwam de man op de linkerweghelft en reed frontaal op een 41-jarige inwoner uit Dordrecht. Een ander automobilist kon hem ternauwernood ontwijken. De Steenbergenaar werd door zijn ruit uit het voertuig geslingerd en kwam op het wegdek terecht. De man werd overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis te Bergen op Zoom. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen, het slachtoffer had kneuzingen over zijn hele lichaam en een gebroken middenhandsbeentje. De andere bestuurder bleef ongedeerd. De auto van het slachtoffer raakte geheel vernield.

Auto botst tegen lantaarnpaal
BERGEN OP ZOOM Op de Burgemeester Wittelaan is op zondagmorgen 5 juni 2005 omstreeks 06.40 uur een 19-jarige automobiliste met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurster nam een flauwe bocht en stuurde hierbij de middenberm op waar een lantaarnpaal op haar pad stond. Zowel de auto als de lantaarnpaal raakten hierbij zwaar beschadigd. De bestuurster klaagde over pijn in de borst. De politie heeft bij haar een blaasproef afgenomen.

Autoinbreker achtervolgd en mishandeld
BERGEN OP ZOOM Op zaterdagmiddag 4 juni omstreeks 16.55 uur vond op de Boulevard een diefstal uit een auto plaats. Er werd onder andere een portemonnee ontvreemd. De auto was op dat moment niet afgesloten. De dader werd door de eigenaar van de gestolen goederen op heterdaad betrapt en rende weg. Na een achtervolging door de benadeelde en een andere getuige, kon men de dader inhalen en overreden om de gestolen goederen terug te geven. Toen de dader daarna dreigde met een schroevendraaier ontstond er een vechtpartij en kon de dader alsnog ontkomen. Hij liep bij de vechtpartij verwondingen op aan zijn gezicht, vermoedelijk heeft hij een gebroken neus.

Politie houdt verdachten aan van inbraak school
BERGEN OP ZOOM Op zondagmorgen 5 juni 2005 omstreeks 05:15 uur werd er door een getuige gemeld dat er twee personen uit een auto stapten, handschoenen aantrokken en in de richting van een schoolgebouw aan de Nobellaan liepen. Twee politieautos waaronder een hondengeleider, gingen direct er naar toe. Buiten het gebouw werden drie computerkasten aangetroffen die tegen de gevel klaarstonden om mee te nemen. De hondengeleider is met de hond de school doorgelopen om te zien of er nog mensen in de school aanwezig waren, maar deze bleken er al vandoor te zijn. Even later zag een eenheid van de Koninklijke Marechaussee twee personen lopen bij de spoorwegovergang aan de Wouwsestraatweg. De twee mannen uit Dordrecht van 23 en 21 jaar werden aangehouden voor inbraak. Met behulp van de politiehond werden later nog verschillende aanwijzingen gevonden dat deze twee mannen betrokken zouden zijn geweest bij de inbraak in de school. Zij bleken ook de bestuurders van de auto te zijn die voor de school geparkeerd stond.

Motorrijders gewond na botsing
HUIJBERGEN Zondagochtend raakten rond 11.20 uur twee motorrijders gewond na een botsing met elkaar op de Weg naar Wouw. De twee waren aan het toeren met een groep motorrijders. Toen een deel van de groep verkeerd reed, reed een 39-jarige motorrijder uit Oosterhout naar deze groep toe om deze te waarschuwen. Net op dat moment was een 50-jarige motorrijdster uit Lommel (België) al aan het keren op de rijbaan. De man reed met 80 km per uur op de flank van de motor van de vrouwelijke bestuurster. De motor brak hierbij in tweeën. Beide bestuurders raakten gewond en hadden nek- en rugklachten. Zij zijn naar ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gebracht.

Auteur: Manon Erkens