Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 5 juni 2005

Politie houdt zes personen aan in horecanacht
BREDA Ondanks dat het een druk bezochte zaterdagavond was, bleef het relatief rustig wat betreft onregelmatigheden. Er waren veel cafébezoekers in het centrum aanwezig die naar de wedstrijd Nederland Roemenië kwamen kijken. Ook het weer was goed, dus zodoende was er veel publiek op straat.Er waren geen noemenswaardige incidenten. De politie heeft in totaal zes personen aangehouden. Drie personen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde, waaronder twee minderjarigen. Eén persoon werd aangehouden voor vernieling van een straalkachel op de Havermarkt en één persoon werd aangehouden voor mishandeling, omdat hij een ander een klap had gegeven. Na een korte afkoeling van zon vijf minuten hebben beide heren handjes geschud en besloot de andere partij om geen aangifte te doen. Beiden konden toen hun weg vervolgen.
Surveillerende politieagenten werden rond 4.30 uur aangesproken door een aantal personen die zeiden op de Haven bedreigd te zijn door een man met een mes. Ook had men gezien in welke woning de man naar binnen was gegaan. De politie heeft de 27-jarige man om een toelichting gevraagd en hem aangehouden. Hij bleek na onenigheid op straat thuis een groot slagersmes te hebben opgehaald en de vier personen daarmee te hebben bedreigd.
Daarnaast werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren.

Bestuurder mist bocht door GSM
BREDA Zondagochtend is een 32-jarige bestuurder rond 10.20 uur gewond geraakt na een frontale botsing met een lantaarnpaal. De Bredanaar miste de bocht naar links op de Nieuwe Prinsenkade ter hoogte van de parkeerplaatsen bij het Spanjaardsgat, doordat hij was afgeleid door het geluid van zijn mobiele telefoon. Hij reed frontaal tegen de lantaarnpaal en een daarnaast geparkeerde auto. De man droeg geen gordel en klapte met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij werd voor onderzoek naar het Amphiaziekenhuis overgebracht waar bleek dat hij een hersenschudding had. Beide autos werden getakeld.

Politie houdt twee daders aan bij inbraak in garage
KLUNDERT Zondagnacht kreeg de politie rond 3.10 uur een melding dat er twee mannen aan het inbreken zouden zijn bij een garage van een bedrijf aan de Kerkring. Toen de politie ter plaatse kwam bleek er een man voor de roldeur van de garage te staan. De roldeur bleek te zijn geforceerd. De politie trof in de garage een andere man aan en heeft beide mannen, van 51 en 43 jaar, aangehouden voor inbraak en vernieling.

Kluis weggenomen na inbraak kantoor
BREDA In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken bij een kantoorruimte aan de Van de Spiegelstraat. Men kwam binnen door een klein ruitje in te slaan. Een in het kantoor aanwezige kluis werd van de muur afgebroken en in zijn geheel meegenomen. In de kluis bevonden zich bankpassen, identiteitspapieren en een geldbedrag. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt de zaak.

Politie houdt drie mannen aan na klemrijden auto
BREDA Bij de politie kwam zondagnacht rond 3.30 uur een melding binnen dat er op de Belcrumweg problemen waren tussen de inzittenden van twee voertuigen. Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een geval van verkeersirritatie waarbij beide voertuigen schade hadden opgelopen. Het zou zijn begonnen met het opsteken van een middelvinger door een inzittende van de eerste auto. Hierop wilde de bestuurder van de tweede auto verhaal gaan halen waarbij hij de eerste auto klem reed, samen met zijn inzittenden uitstapte en tegen de portieren van de eerste auto schopte. De eerste auto is toen door achteruit te rijden weg kunnen komen en later na een achtervolging opnieuw door de tweede auto klemgezet in een doodlopende straat. Beide partijen namen contact op met de politie, die snel ter plaatse kwam. De politie heeft de drie inzittenden van de tweede auto, drie Bredanaren in de leeftijd van 18, 20 en 21 jaar, aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en openlijk geweld.

Politie houdt man aan voor poging tot doodslag met bijl BAARLE NASSAU De politie heeft zondagochtend een 50-jarige man uit Baarle Nassau aangehouden nadat hij zijn broer zou hebben geslagen met een bijl. De Belgische politie was als eerste ter plaatse en heeft de verdachte overgedragen aan de Nederlandse politie die de man aanhielden. Zijn 57-jarige broer werd naar het Amphiaziekenhuis gebracht met diepe snijwonden in zijn gezicht. De politie onderzoekt de zaak.

Auto raakt in slip en botst tegen woningen aan
RUCPHEN Zaterdagochtend rond 9.00 uur reed een 23-jarige automobiliste uit Zundert in de richting van Zundert over de Rucphenseweg. In een bocht raakte haar auto in de slip en botste tegen een gevel van een huis aan. Hierdoor viel een muur van de woning omver. Ook een naastgelegen woning werd door de auto geraakt en liep een scheur in de gevel op. De auto tolde nog enkele rondjes en kwam midden op de weg tot stilstand. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer uit haar auto te knippen. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat zij een gekneusd borstbeen had. De politie constateerde dat er op het wegdek een op olie lijkende vloeistof lag, wat mogelijk de reden is geweest dat de auto in de slip is geraakt. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft het wegdek schoongemaakt.

Auteur: Manon Erkens