Ingezonden persbericht

STERKE INHAALRACE BRENGT MARCO IDILI IN HET MIDDENVELD OP BRNO

Brno, 05 juni 2005 - In alweer de vijfde ronde om het 2005 Formule BMW ADAC kampioenschap heeft Marco Idili opnieuw veel circuitervaring en wedstrijdritme gemaakt. Nadat de Nederlander vorige week nog twee wedstrijden had gereden op de Nürburgring, maakte de 17-jarige coureur van HBR Motorsport dit weekend voor de eerste maal kennis met het lange circuit van Brno (Tsjechië). Het rookie talent boekt voorzichtig vooruitgang door als 18e en 14e te finishen. Nu het eerste seizoenshelft er inmiddels op zit probeert Idili met zijn opgedane ervaringen in zijn debuutjaar de stijgende lijn in het tweede gedeelte van dit prestigieuze kampioenschap van het autoconcern BMW door te trekken.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC de afgelopen jaren een paspoort tot succes gebleken. Formule 1 (test)coureurs als bijvoorbeeld Ralf Schumacher, Christian Klien, Timo Glock en sinds kort ook Nico Rosberg onderschrijven dit. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van A-evenementen zoals de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes.

KWALIFICATIE
Tijdens de traditionele twee maal twintig minuten durende kwalificatiesessies op vrijdagmiddag, probeert Marco Idili snel zijn draai te vinden. Op het bochtige heuvelachtige circuit dat gelegen is in het zuidoosten van Tsjechië, moet de inwoner uit het Nederlandse-Duitse grensplaatsje Waldfeucht zich echter tevreden te stellen met een 19e stek in beide sessies voor de races van zaterdag en zondag.
.
MARCO IDILI: "Het is een moeilijk circuit met veel sleutelpunten waar ik aan moest wennen. Het is een mooi circuit dat qua lay-out te vergelijken is met Spa-Francorchamps. Een 19e positie is een tikkeltje vertekend want ik had in beide kwalificatieruns verder naar voren moeten staan. Desalniettemin hoop tijdens de races op een goede start want het is lastig om hier in te halen gedurende de races."

RACE 01 + 02
Bij de start van de eerste race op zaterdagmiddag komt Marco Idili moeizaam van zijn plaats. De Limburger verliest veel posities en moet vanuit een 25e stek zich naar voren proberen te manoeuvreren. De rijder in Oostenrijkse dienst komt gedurende de tien ronden tellende wedstrijd steeds beter in zijn ritme en passeert veel coureurs op het 5,403 kilometer lange circuit. Idili komt uiteindelijk als 18e over de meet. Idili's tweede race op zondag verloopt aanzienlijk voorspoediger. Ondanks dat Marco niet geheel vlekkeloos zijn startpositie verlaat, komt het talent van HBR Motorsport na enkele ronden goed door. Idili steekt voorbij enkele rijders en vindt de aansluiting met het middenveld. Hij weet zijn aanvallende rijstijl te continueren en brengt zijn bolide als veertiende aan de finish.

MARCO IDILI: "Ik heb weer een nieuw circuit in 'no time' moeten leren kennen. Terwijl ik tijdens de kwalificatiesessies met een 19e plaats genoegen moest nemen, kwam ik steeds beter in mijn ritme voor de races van zaterdag en zondag. Vooral de laatste manche heb ik op eigen kracht veel rijders kunnen passeren en verbeterde ik telkens mijn rondetijden. Wanneer ik terugblik op de eerste seizoenshelft dat heb ik erg veel verschillende soorten circuits leren kennen en ga ik steeds beter om met de bolide. Ik verwacht dat deze opgedane ervaring mij zeker van pas zal komen in de resterende vijf raceweekenden!"

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 05 66 37, MAIL: roelof@insightf1.com)