Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 5 juni

* DUITSER MET VERDOVENDE MIDDELEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft zaterdagmiddag in de Albatroslaan een 28-jarige Duitser aangehouden. De man viel omstanders lastig en bleek in het bezit te zijn van een behoorlijke hoeveelheid vermoedelijk verdovende middelen. De politie kreeg een melding dat er een man door het lint ging en bewoners lastig viel. Ter plaatse bleek dat de man over een hek van een tuin was gesprongen en daarbij een lamp had vernield. De bewoners konden de man vastpakken en duwden hem vervolgens een taxi in. De man had een tas bij zich, die de bewoners van hem afpakten. In de tas zaten de verdovende middelen, staafjes vermoedelijk met cocaïne. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het bureau. De verdovende middelen, een geldbedrag van meer dan 1000 euro en enkele gsm's werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* BELHUIS OVERVALLEN - EEN OVERVALLER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag even na middernacht hebben twee gemaskerde mannen een belhuis aan de Markerstraat overvallen. Zij bedreigden met vuurwapens de 21-jarige beheerder en enkele klanten. De mannen eisten geld. Uiteindelijk gingen zij er met meer dan 1000 euro aan buit vandoor. De beheerder ging met een paar klanten achter hen aan. Tijdens deze achtervolging schoten de overvallers op de Carnissedreef in de richting van hun achtervolgers. Niemand werd geraakt. De beheerder en de klanten zetten door en wisten één van de overvallers aan te houden. Deze 21-jarige Rotterdammer werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de tweede overvaller.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade en de dienst Stadstoezicht (parkeren) toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van geweld en overlast op straat. Er werden zes personen aangehouden onder andere ter zake van openbare dronkenschap, identificatieplicht, milieu en baldadigheid. Er werden 121 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl er 10 wildplassers op de bon gingen. Verder werden er nog 178 bekeuringen uitgedeeld voor diverse (verkeers)overtredingen.