Ingezonden persbericht


Streetlife: nieuw Jongerenfestival in het centrum van Heerlen

De allereerste editie van het gratis toegankelijke Streetlife Jongerenfestival Heerlen vindt plaats op zondag 5 juni. Veel coole workshops, gave demonstraties en lauwe optredens zullen die dag te beleven zijn op en nabij het Pancratiusplein Noord en Zuid in het centrum van Heerlen.

Dankzij het enthousiasme van vele jongeren, die mee organiseren, vindt dit jaar voor het eerst Streetlife Jongerenfestival Heerlen plaats. Overdag vinden er workshops en demonstraties plaats, waarna de avond afgesloten kan worden met spetterende optredens en een afterparty.

De aftrap op het hoofdpodium wordt verzorgt door de Sluipschutters. Deze gasten uit Amsterdam rappen Streetlife open, waarna er een MC-battle plaatsvindt. Na het openingswoord volgen de modeshows, dj-demo's en breakdancedemo. 's Avonds eindigen Cheb Rayan, Toprak, RMX CRW en Lange Frans & Baas B de avond spetterend.

Op Pancratiusplein Noord trappen Touzani en Rathinho een balletje tijdens Panna. Verschillende jongeren vertonen gewapend met spuitbus hun graffitikunsten en er zijn getunde cars te bewonderen. Speciaal voor de girls zijn er beautytenten, waar je hennatattoos kunt laten zetten, je kunt laten opmaken, dreads kunt nemen of voor een complete metamorfose kunt gaan.

In Cultuurcafé de Nor zal de hele dag door een games battle zijn. Ondertussen vinden onder in het café een open podium en stand-up comedian plaats.

In het Glaspaleis bruist het, beginnend met de workshops breakdance en zang, van de energie. Gedurende de dag vinden nog de workshops kickboksen, rap, streetdance en thaiboksen plaats.

Op Pancratiusplein Zuid parkeert de jongerenbus. Neem ook daar eens een kijkje. Wil je liever wat snacken, rondneuzen bij verenigingen of op de markt rondhangen? Ook dit kun je doen op het plein.

Nadat alles op het plein, in cultuurcafé de Nor en in het Glaspaleis afgelopen is, kun je gaan afterpartyen in café Pelt, waar de finale van de Booch? Bandcontest is.

Voor de workshops, battles en het open podium kan ingeschreven worden via abraxas@cuci.nl Of tijdens kantooruren (ma-do) gebeld worden naar: 045-5714014.

Flyers, met daarin het volledig gratis toegankelijke programma, worden door Heerlen verspreidt. Een uitgebreid programmaoverzicht is op de website www.streetlifeheerlen.nl te vinden.

Jongeren kunnen deze dag helemaal uit hun dak gaan dankzij de samenwerking van Centrum voor Diversiteit, Jeugdraad Heerlen, Jongerenwerk Tracee, Abraxas Culturele Evenementen, Cultuurcafé de Nor, Muziekschool, Glaspaleis, Nisa el Magrheb, SCMG, Alekondré, Stichting Iqra, Multined, Gemeente Heerlen en Empowerment. De inzet en het enthousiasme van de meewerkende vrijwilligers en artiesten zijn onmisbaar voor Streetlife.

Meer informatie m.b.t. de Pers

Abraxas Culturele Evenementen Centrum voor Diversiteit Fiedel van der Hijden en Sanne Cruijsberg Del Wolters Postbus 357 Putgraaf 3
6400 AJ Heerlen 6411 GT Heerlen
T: 045-5715100 T : 045-5714014
F : 045-5711910
E: abraxas@cuci.nl

---- --