Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 23

Al Andaloes
Multicultureel debatcafé

Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert op zondag 5 juni in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht: de eerste aflevering van het multicultureel debatcafé Al Andaloes. Journaliste Babette Niemel praat met schrijver Fouad Laroui, NOS Journaal presentator Noraly Beyer, politicoloog en journalist Menno Hurenkamp, de meiden van Stichting Chahrazad én de bezoekers over wat je verbindt met je (marokkaanse) achtergrond. Al Andaloes is onderdeel van het programma dat In het kader van de Culturele Zondag Marokko Express wordt georganiseerd door de SLAU, TUMULT en 't Hoogt onder de titel 'Navelstreng in muziek , literatuur en dagelijks leven' van 14.00 17.00 uur. Check: www.hoogt.nl, www.slau.nl, www.tumultdebat.nl, www.culturele zondagen.nl. Hieronder het programma.

Gesprek tUssen Fouad Laroui en Hans Sahar 14.15 15.00 uur. Zaal 3. Fouad Laroui (1958) worstelt openlijk met de onmogelijke keuzen die cultuur en taal hem als schrijver tussen culturen stellen. Hij werd geboren in Marokko, studeerde in Frankrijk en woont sinds 1990 in Nederland. Hans Sahar (pseudoniem, 1974) is in Marokko geboren, maar woont al lange tijd in Nederland. Hij voelt zich evenveel Berber als Hagenaar. Sahar werd als schrijver ontdekt toen hij in de jeugdgevangenis verbleef. In zijn romans staat de ontmoeting tussen de twee culturen centraal.

Samira el Kandoussi leest voor 15.15 16.00 uur. Zaal 3. Vier Marokkaanse vrouwen. In gesprek. Over de liefde, de zoektocht naar hun geloof en het niet willen kwetsen van de ouders. Met al deze zaken rekening houdend gaan ze voor hun eigen geluk. Dé Marokkaanse vrouw bestaat net zo min als dé Nederlandse vrouw. In Moslimas in the city volgt Kandoussi vier Marokkaanse vrouwen in hun dagelijkse leven.

Café Al Andaloes 16.00 17.00 uur. Café.
In deze eerste aflevering van multicultureel debatcafé Al Andaloes praat journaliste Babette Niemel met schrijver Fouad Laroui, NOS Journaal presentator Noraly Beyer, politicoloog en journalist Menno Hurenkamp, de meiden van Stichting Chahrazad én de bezoekers over wat je verbindt met je achtergrond. Wordt je als individu gezien of wordt je door anderen gezien als lid van een groep.

Sêna Tasita 17.00-17.30 Café
Al Andaloes wordt afgesloten met een optreden van Sêna Casita, bekend van de Marokkaans- Nederlandse zangeressen uit de film Marokko Swingt.

MAROKKO SWINGT 18.00-19.00 UUR, Filmtheater 't Hoogt Swingende film van Barbara den Uyl over de masterclass van Najat Aatabou, een gevierde ster in de Arabische wereld, aan vier Marokkaans-Nederlandse zangeressen waaronder Senna Gourdou. In deze film schuren Marokko en Nederland op plezierige wijze tegen elkaar aan.