Ingezonden persbericht


POLO SHOW TIJDENS NIJMEGEN DRESSUUR FESTIVAL

Op zondag 5 juni a.s. zal de Nederlandse Poloclub Deuverden een show verzorgen tijdens het NK Dressuur, dat zal worden gehouden van 3 tot en met 5 juni in Park Brakkenstein in Nijmegen. De show zal plaats vinden na de prijsuitreiking van de Kur, om ongeveer half 5.

Programma:

* Warm-up en uitleg over de polosport (+ 10 minuten)
* 1e chukker (met microfoon)

* pauze van 5 minuten

* 2e chukker (met microfoon)

Vanaf maart 2001 heeft Poloclub Deuverden haar deuren geopend in Putten, op het stallencomplex van de familie Lozeman. De 14 leden van Poloclub Deuverden behoren tot de nieuwe generatie polospelers in Nederland. Hun drijfveer is om de sport beter toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Nederland telt het hoogste aantal paardensportbeoefenaars per hoofd van de bevolking in Europa. Een echt paardrijland bij uitstek. Op papier een uitstekend potentieel om polo te spelen. Maar de praktijk is echter anders. In Nederland wordt polo door ± 90 personen beoefend. Een zeer selectief gezelschap dat verdeeld is onder diverse poloclubs: Poloclub Deuverden, Poloclub Houten, Poloclub Wassenaar en Poloclub Vreeland. Gedurende het poloseizoen, april t/m september, worden er onderlinge wedstrijden en toernooien gespeeld tussen Nederlandse, Belgische en Duitse poloclubs. Van 26 augustus tot en met 4 september 2005 wordt zelfs het Europese kampioenschap polo in Nederland gehouden.

Het idee dat bij veel mensen leeft, is dat polo enkel gespeeld kan worden met minimaal 4 paarden. Wil je een volledige wedstrijd op niveau spelen, dan is deze stelling juist. Maar als beginner kun je prima uit de voeten met 1 polopony. Indien deze niet al te oud is, kun je er makkelijk 2 chukkers mee spelen. Een volledige wedstrijd bestaat uit 4 chukkers.