Ingezonden persbericht


**** Persbericht ****

Veiling uniek werk stripauteurs door Zone 5300

Tekeningen onder de hamer tijdens Stripfestijn Dordrecht

Rotterdam, 31 mei 2005 - Op zondag 5 juni organiseert Zone 5300, het Nederlandstalige tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur, een bijzondere veiling tijdens het Stripfestijn op het Scheffersplein in Dordrecht. Meer dan 35 bekende stripauteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben hiervoor uniek werk beschikbaar gesteld. Niet alleen originele strippagina's, cartoons en illustraties worden geveild, ook gastrollen in bekende (dag)strips zullen worden aangeboden.

Vanaf 13.00 uur gaat het werk zondag onder de hamer, op het podium op het Scheffersplein in Dordrecht. Er is origineel werk van Nederlandse en Vlaamse tekenaars zoals Erik Kriek, Michiel de Jong, Peter de Smet, Kim Duchateau, Sandra de Haan, Milan Hulsing, Marcel Ruijters, Nix en Benno Vranken en onder de te veilen gastoptredens bevinden zich onder andere rollen in S1ngle (door Hanco Kolk en Peter de Wit), Liefde & Geluk (door Gerrit de Jager), Claire (in weekblad Flair, door Robert van der Kroft) en Haagse Harry (door Marnix Rueb). Ook zijn er nog diverse bijzondere items beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een genummerd en gesigneerd gipsen borstbeeld van Beauregard (uit Meccano, door Hanco Kolk) en een genummerd en gesigneerd album van Paul Bodoni dat in beperkte oplage is uitgegeven.

De presentatie van de veiling is in handen van van stripmaker en theaterpersoonlijkheid Jan Vriends.

De actuele kavellijst is te bekijken op: www.zone5300.nl

Zone 5300-veiling, podium Scheffersplein (bij slecht weer in café Baloe Beer aan het Scheffersplein), Dordrecht, zondag 5 juni om 13.00 uur. Toegang gratis, inzetprijzen vanaf 15,00 euro.

Zone 5300 is hét Nederlandstalige tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur - op papier en op internet. Met bijdragen van de beste tekenaars, illustratoren en schrijvers van Nederland, België, en (ver) daarbuiten: strips, cartoons, columns, korte verhalen en kritische recensies over film, muziek en literatuur.


---