Gemeente Schiedam


Informatiedag 'Wonen en Trouwen'

Het gerestaureerde stadhuis aan de Grote Markt vormt zondag 5 juni het decor voor de wooninformatiedag 'Wonen en Trouwen'. De gemeente, makelaars, projectontwikkelaars en Schiedamse ondernemers slaan de handen ineen om bezoekers zo goed mogelijk te informeren. Tussen 12.00 en 16.00 uur komt men dan ook alles te weten over de mogelijkheden die op het gebied van wonen en trouwen in Schiedam bestaan.

De wooninformatiedag vindt plaats in en om trouwlocatie nummer één: het stadhuis. Op de Grote Markt komt een tent te staan, waarin het aanbod nieuwbouwwoningen wordt gepresenteerd. Tientallen panelen met tekeningen van de kamers en situatieschetsen van de omgeving geven een goed beeld van de diverse projecten. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen. Nieuw in het aanbod zijn de projecten `Het Terras¿, onderdeel van de Nieuwe Tuinen in Nieuwland, `De 5 Molens¿ aan de Nieuwe Damlaan en `Over het Water¿ aan de rand van het Beatrixpark. Vertegenwoordigers van makelaars, projectontwikkelaars en woningcorporatie Woonplus lichten de plannen desgewenst toe.

Ter gelegenheid van de themadag `Wonen en Trouwen¿ zijn enkele modelwoningen zondagmiddag 5 juni geopend. Op de Grote Markt kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een rondrit langs de modelwoningen. Men wordt in stijl vervoerd naar de projecten Westerstaete, Nieuwe Warande en Sveaparken.

Modeshows

Behalve alles over wonen komen bezoekers die middag alles te weten over trouwen in Schiedam. Om 13.00 en 15.00 uur is er een modeshow van bruids- en partykleding, waarbij ook de hoeden niet worden vergeten. Diverse ondernemers vertellen graag over bruidstaarten, de catering bij een bruiloft, bruidsboeketten, maar ook over fotografie en speciale kapsels. In het stadhuis geven de gemeente, een notaris, drukker en juwelier uitleg over hun rol bij het huwelijk of het kopen of huren van een woning. Natuurlijk is men welkom om ondertussen rond te kijken in het stadhuis, dat onlangs een grondige restauratie heeft ondergaan.

De organisatie van de wooninformatiedag `Wonen en Trouwen¿ is in handen van het Woon Informatie Centrum, het publieksloket van de Stichting Woonpromotie Schiedam. Met deze themadag wil de stichting de aandacht vestigen op de nieuwbouwprojecten in Schiedam. Volgens de stichting is het in Schiedam goed toeven. Door de samenwerking met verschillende Schiedamse ondernemers kan zij op zondag 5 juni een gevarieerd programma bieden. Niet alleen woningzoekenden en trouwlustigen kunnen hun hart ophalen. De formatie `Mais¿ zorgt die middag voor het muzikale vertier op de Grote Markt.

Wie alvast meer wil weten over de nieuwbouwprojecten kan terecht op de website van het Woon Informatie Centrum: www.WoneninSchiedam.nl of langskomen in de Stadswinkel, Stadserf 1 (tel. 010-273 01 22).